Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kvitová začala po vážném zranění s tenisem, první údery odehrála v Monaku

Sport

  18:50
MONTE CARLO - Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová začala po vážném zranění a operaci levé ruky z prosincového přepadení s tenisem. První údery na kurtu zkoušela v Monte Carlu, ale o návratu do turnajů zatím nemluví.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu tenistka Petra Kvitová začala po zranění levé ruky z prosincového přepadení s tenisem. První údery na kurtu zkoušela v Monte Carlu. foto: ČTK

„Doufám, že tento obrázek vás udělá šťastnými tak jako mě! Jsem v Monaku a víte co? Jsem zpět na kurtu, hraju s normálními míči a mou starou dobrou wilsonkou,“ napsala bývalá světová dvojka na sociálních sítích a zveřejnila fotografii, na níž na antukovém dvorci odehrává bekhendový úder.

Bronzová olympijská medailistka z Ria, která se vinou zranění propadla na 15. místo světového žebříčku, měla za sparingpartnerku Rumunku Oanu Gavrilaovou (hráčku z osmé stovky pořadí WTA).

Právě v Monte Carlu se s Kvitovou, svěřenkyní kouče Jiřího Vaňka, minulý týden potkala bývalá světová jednička Caroline Wozniacká. „Vypadala, že je ve skvělé fyzické kondici a věřím, že udělá vše, aby se vrátila co nejdříve. Bylo prima vidět, že se směje,“ prozradila z rozhovoru dánská tenistka v Praze, kde je turnajovou dvojkou Prague Open.

Kvitová byla přepadena 20. prosince ve svém prostějovském bytě a útočník jí při potyčce pořezal prsty levé ruky, v níž drží raketu. Týž den podstoupila operaci poraněných šlach a nervů.

„Zranila se přes všechny prsty v oblasti ‚no man‘s land’, která byla považována za jednu z nejhorších,“ řekl chirurg Radek Kebrle, který Kvitovou operoval ve Vysokém nad Jizerou, nedávno v pořadu Show Jana Krause.

V druhé polovině března, tři měsíce po zranění, Kvitová uvedla, že už může ruku používat k běžným činnostem a začala posilovat, aby mohla držet raketu.

Zatím figuruje na seznamu přihlášených hráček grandslamového French Open. „Chci si dopřát šanci, že budu mít příležitost hrát. Dělám všechno možné, abych měla šanci a udržela si pozitivní myšlení, ale nutně to neznamená, že budu v Paříži hrát,“ oznámila tenistka 17. dubna.

Roland Garros začne 28. května a její start na pařížské antuce je jen málo pravděpodobný. Optimistické předpovědi předpokládaly návrat na kurty nejdříve ve druhé polovině roku. Kdy se opravdu vrátí, zatím jasné není.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!