Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kvitová zdolala ve třech setech Görgesovou a je ve finále, to si zahraje po půl roce

Sport

  14:51
Petrohrad - Tenistka Petra Kvitová porazila v semifinále turnaje v Petrohradu pátou nasazenou Němku Julii Görgesovou 7:5, 4:6 a 6:2 a poprvé od loňského července si zahraje o titul. Poslední překážkou Kvitové v cestě za 21. triumfem na okruhu WTA bude vítězka duelu mezi obhájkyní Francouzkou Kristinou Mladenovicovou a Ruskou Darjou Kasatkinovou.

Petra Kvitová je po půl roce opět ve finále. foto: AP/ČTKČTK

Světová dvanáctka Görgesová po brejku v deváté hře podávala na zisk první sady, tu ale nakonec třemi gamy v řadě vyhrála Kvitová, která je na žebříčku o 17 míst níž. Druhou sadu rozhodl jediný brejk Görgesové v páté hře.

Ve třetím už dominovala česká tenistka, jež se rychle ujala vedení 3:0. Poté sice za stavu 4:1 neproměnila další brejkbol, ale hned při následujícím servisu Görgesové si vypracovala další a nakonec po více než dvou hodinách proměnila druhý mečbol.

Petra Kvitová v semifinálovém zápase v turnaji v Petrohradu
Petra Kvitová v souboji s Jelenou Ostapenkovou.

Devětadvacetiletá Görgesová, která si pohoršila vzájemnou bilanci s Kvitovou na 1:3, nenaváže na lednový triumf z Aucklandu. Zároveň přišla o šanci dostat se poprvé v kariéře do elitní desítky světového žebříčku.

O dva roky mladší Kvitová se z titulu naposledy radovala loni v Birminghamu při druhém startu po vážném zranění levé ruky, které utrpěla při přepadení. Od té doby bylo maximem dvojnásobné vítězky Wimbledonu zářijové semifinále v Pekingu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!