Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kvitová zvládla finále s Bouchardovou a zajistila si Turnaj mistryň

US Open

  10:44
WU-CHAN/PRAHA - Tenistka Petra Kvitová vyhrála premiérový ročník turnaje v čínském Wu-chanu. Světová trojka v dnešním finále porazila stejně jako letos ve Wimbledonu Kanaďanku Eugenii Bouchardovou 6:3, 6:4. Kvitová získala třetí titul v sezoně a kvalifikovala se na Turnaj mistryň v Singapuru.

Petra Kvitová líbá pohár za vítězství na turnaji ve Wu-hanu. foto: Reuters

Se čtrnácti turnajovými triumfy ve dvouhře je Kvitová čtvrtou nejlepší českou tenistkou. Před ní jsou jen prakticky nedostižná Martina Navrátilová (167), Hana Mandlíková (27) a Jana Novotná, na kterou ztrácí deset titulů.

„Trenér to se mnou nemá lehké“

"Mám za sebou skvělý týden a jsem ráda, že jsem se kvalifikovala do Singapuru. Musím poděkovat Davidovi (trenéru Kotyzovi), který se mnou cestuje celý rok a nemá to se mnou někdy lehké," řekla Kvitová při slavnostním vyhlášení.

Kvitová ve Wu-chanu navázala na Wimbledon, kde Bouchardové dala na závěr finále "kanára", a do zápasu vstoupila ziskem tří her v řadě. Opět výborně podávala, v ostrých výměnách od základní čáry byla přesnější i razantnější a moc nechybovala. Jediný brejk z úvodu utkání české hráčce k zisku první sady stačil.

Výborná finálová bilance

Na začátku druhého setu se uklidnila dalším brejkem podání Bouchardové, která si po třetím gamu nechala ošetřit prostředníček levé ruky. Svěřenkyně Davida Kotyzy pak dominovala a za stavu 5:2 mohla zápas ukončit, ale poprvé v utkání přišla o servis. Radovala se až o dvě hry později při svém čtvrtém mečbolu.

Petra Kvitová slaví vítězství na turnaji ve Wu-hanu.

Čtyřiadvacetiletá hráčka z Fulneku znovu vylepšila svoji vynikající finálovou bilanci, v kariéře vyhrála 14 zápasů o titul a jen čtyřikrát odešla poražena. Letos vedle Wimbledonu a Wu-chanu ovládla i turnaj v New Havenu.

Za vítězství v turnaji v rodišti čínské tenisové hvězdy Li Na, která tento týden ukončila kariéru, Kvitová získala prémii 441 tisíc dolarů (9,5 milionu korun). Díky titulu si rovněž udržela pozici světové trojky před Ruskou Marií Šarapovovou.

Hingisová slaví titul v deblu a bojuje o Turnaj mistryň

Bývalá světová jednička Martina Hingisová získala v čínském Wu-chanu první deblový titul se svou novou tenisovou partnerkou Flavií Pennettaovou. Švýcarsko-italský pár zdolal ve finále Caru Blackovou ze Zimbabwe a Caroline Garciaovou z Francie 6:4, 5:7, 12:10 a živí naději na účast na Turnaji mistryň v Singapuru.

Hingisová sice už dvakrát ukončila kariéru, ale loni se opět na turnaje vrátila a začala hrát pouze čtyřhru. Letos v březnu v ní po sedmi letech slavila triumf, když v Miami vyhrály s Němkou Sabine Lisickou.

Pak se Švýcarka, která v úterý oslaví 34. narozeniny, dala dohromady s Pennettaovou. V červnu byly ve finále v Eastbourne a nedávno také na US Open, uspěly až nyní ve Wu-chanu.

"Hrát s Martinou je úžasné. Je to skvělá spoluhráčka i skvělý člověk," řekla Pennettaová, rovněž bývalá jednička deblového žebříčku, pro kterou to byl 16. titul ve čtyřhře. Hingisová si vylepšila bilanci na 39. deblových triumfů.

Turnaj žen ve Wu-chanu

Dvouhra - fnále:

  • Kvitová - Bouchardová (6-Kan.) 6:3, 6:4

Čtyřhra - finále:

  • Hingisová, Pennettaová (6-Švýc./It.) - Blacková, Garciaová (8-Zimb./Fr.) 6:4, 5:7, 12:10
Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...