Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Kvitovou překvapila rychlá výhra, ale trápí ji zranění

Sport

  18:17
LONDÝN - Česká tenistka Petra Kvitová nečekala, že se jí dnes podaří v osmifinále Wimbledonu tak rychle porazit Belgičanku Yaninu Wickmayerovou. Příjemně překvapená byla i vlastní hrou, kterou neovlivnilo ani svalové zranění na pravé noze. Obává se ale, že by jí zranění mohlo dělat problémy.

Petra Kvitová. foto: Reuters

"Jsem překvapená, jak to bylo rychlé. Čekala jsem boj jako při každém dosavadním zápase," řekla po zápase Kvitová, která měla dosud s Belgičankou vyrovnanou zápasovou bilanci 3:3.

Podle ní byla důležitá první hra, kdy se jí podařilo prorazit podání Wickmayerové. "Potom ztratila jistotu na servisu. Ale hrála jsem moc dobře a nedala jsem jí šanci se do toho dostat," prohlásila. "Sama jsem se divila, jak to jde. Byla jsem příjemně překvapená." Problémem by ale mohlo být svalové zranění na pravém stehně. "Mám tam nějakou trhlinku, teď s tím bojuju. Není to nic příjemného. Stalo se mi to s (Robertou) Vinciovou ve třetím kole. Myslím, že jsem trochu uklouzla," řekla Kvitová.

"Dnes jsem si vzala prášek a stejně jsem to ke konci zápasu cítila. Snad to nebude moc problém, ale asi bude," dodala. Zranění cítí především při podání a při returnu.

Kvůli poraněné noze také v sobotu odpočívala. "V neděli jsme si byli pinknout jen na tři čtvrtě hodinky, abychom to nezatěžovali," uvedla jednadvacetiletá tenistka.

Kromě toho chodí dvakrát denně na ošetření - na laser, ultrazvuk i masáž.

"Musím se s tím poprat. Když si dám nějaký prášek, tak to snad nebude bolet," dodala.

Ve čtvrtfinále se střetne s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou. "Hrála jsem s ní už dávno. Hrály jsme v hale a moc mě nestíhala, ale určitě se zlepšila. Tady hraje vždycky dobře," řekla Kvitová.

Nepřekvapilo ji, že Marion Bartoliová porazila Serenu Williamsovou, loňskou vítězku Wimbledonu, která před rokem Kvitovou zastavila v semifinále.

Petra Kvitová a Yanina Wickmayerová.

"Myslela jsem, že asi vyhraje Bartoliová, hraje moc dobře," řekla Kvitová, která před Wimbledonem prohrála s Francouzkou ve finále turnaje v Eastbourne.

Dnešním výkonem Kvitové a jejím rychlým vítězstvím byl nadšen i komentátor BBC. "Mohlo se stát, že jste propásli, jak Petra Kvitová zničila Yaninu Wickmayerovou...," uvedla BBC a poznamenala, že Kvitová ztratila na cestě do čtvrtfinále jen 15 her.

Petra Cetkovská, která dnes do čtvrtfinále nepostoupila, věří, že její krajanka a jmenovkyně má na vítězství v turnaji. "Petra má skvělou hru na trávu. Je velká, je levačka, servíruje, má rány, už loni tu byla v semifinále," řekla Cetkovská. "Určitě má hodně velkou naději vyhrát. Jestli ne letos, tak v příštích letech." Kvitovou oceňuje i někdejší wimbledonský šampion Jan Kodeš. "Má na to, aby se dostala do finále," řekl ČTK Kodeš.

Podle něj hodně pomohlo Kvitové nedávné vítězství na turnaji v Madridu. "To jí podle mě hodně posílilo sebevědomí a ukázalo, že se dostala na takovou úroveň, že může porazit kteroukoli hráčku, která tady je," dodal.

Kodeš se také domnívá, že Kvitová je od doby Martiny Navrátilové jednou z hráček, která je schopna hrát celodvorcový tenis. "Dobře servíruje, dokáže dobře využít levácké falše při servisu. Nebojí se hrát útočně, nebojí se jít na síť na volej a smeč. Je to velký talent a může udělat velkou kariéru," prohlásil Kodeš.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!