Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kvůli dešti je ohrožen program tenisového Prague Open

Sport

  14:21
PRAHA - Kvůli špatnému počasí je ohrožen dnešní program na tenisovém turnaji žen ECM Prague Open. Semifinále dvouher mělo na Štvanici začít od 12:00, ale kvůli vytrvalému dešti se Iveta Benešová a Sybille Bammerovou z Rakouska dostaly na kurt až o hodinu později.

Benešová se v Praze dostala do semifinále. foto: ČTK

Ze svého semifinálového duelu však odehrály jen tři hry a opět je do šaten za stavu 3:0 pro Bammerovou vyhnal do hustý déšť.

Pokud by počasí nedovolilo tenistkám program dokončit, pak by se semifinále i finále muselo dohrávat postupně v neděli.

"Telefonoval jsem na letiště a bohužel je to nelichotivé. Déšť má být po celé odpoledne, předpověď až do večera je špatná," řekl ředitel turnaje Vladislav Šavrda v televizním rozhovoru.

Po Benešové s Bammerovou by měly hrát Švýcarka Timea Bacsinszká a nejvýše nasazená tenistka Francesca Schiavoneová z Itálie. Benešová by se na kurtu měla objevit dvakrát. Vedle semifinále dvouhry ji čeká i finále čtyřhry s Barborou Záhlavovou-Strýcovou proti sestrám Aljoně a Kateryně Bondarenkovým z Ukrajiny.

"Pokud se dnes (v sobotu) nedostaneme na kurt, tak by se v neděli pravděpodobně od deseti hodin hrála obě semifinále najednou. Potom by následovala exhibice a po ní okamžitě finále dvouhry," nastínil Šavrda scénář v případě, že déšť nad Prahou neustane.

Autor: