Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kvůli sněžení zrušili sobotní super-G. Shiffrinová díky tomu ovládla celkové pořadí seriálu

Sport

  9:55
Krasnaja Poljana (Rusko) - Kvůli hustému sněžení byl zrušen sobotní superobří slalom Světového poháru lyžařek v Krasnaje Poljaně. Američanka Mikaela Shiffrinová díky tomu ovládla celkové pořadí seriálu, protože sedm závodů před koncem má na prvním místě průběžného pořadí nesmazatelný náskok 719 bodů.

Mikaela Shiiffrinová se raduje z vítězství v super-G. foto: Reuters

Pro americkou reprezentantku však šlo pouze o formální potvrzení třetího triumfu v kariéře, protože v Rusku totiž stejně jako její největší soupeřka Slovenka Petra Vlhová neměla v plánu startovat. Obě se připravují na slalomářské závody ve Špindlerově Mlýně, které jsou na programu příští týden.

Další skandál v běžeckém lyžování. Kvůli dopingu zadržela policie sedm osob

V Rusku jde o druhý závod za sebou, který byl zrušen kvůli špatným podmínkám. V sobotu byl původně na programu sjezd, ten se však neuskutečnil poté, co se neodjel ani jeden ze tří tréninků. V neděli by se v ruském olympijském středisku měl konat další závod v superobřím slalomu.

Třiadvacetiletá Shiffrinová celkovým prvenstvím navázala na triumfy z předchozích dvou sezon, na kontě má také šest malých glóbů za vítězství ve slalomu. Americká reprezentantka má ve sbírce úspěchů také pět titulů z mistrovství světa a dvě zlaté olympijské medaile.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!