Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Lakers přehráli Houston o deset bodů a vedou 3:1 na zápasy, Houstonu se nedařilo v malé sestavě

Lakers srovnali sérii foto: ČTK

Orlando - Basketbalisté Los Angeles Lakers zdolali Houston Rockets 110:100 a ve čtvrtfinálové sérii NBA vedou už 3:1 na zápasy. Mají tak blízko k tomu, aby po deseti letech prošli mezi čtyři nejlepší celky zámořské soutěže. Naposledy se jim to povedlo v roce 2010, kdy získali šestnáctý titul.
  7:36

Lakers ve čtvrtek dokázali dobře využít malé sestavy Houstonu, kterému se nedařilo bránit prostor pod košem. To trestal zejména pivot Anthony Davis, který byl s 29 body a 12 doskoky nejlepším střelcem zápasu. Sekundoval mu LeBron James s 16 body, 15 doskoky a devíti asistencemi.

VIDEO: Nešetrný zákrok na hvězdu. Morris dostal v NBA za hrubý faul na Dončiče pokutu 35 tisíc dolarů

Hned sedm hráčů Lakers zaznamenalo minimálně devět bodů, hodně vidět byli i náhradníci Alex Caruso s 16 body a Rajon Rondo s 11 body, deseti doskoky a osmi asistencemi. Díky tomu žluto-fialoví vedli po celé utkání, v poločase už o 16 bodů.

V poslední čtvrtině narostlo manko Houstonu už na 23 bodů, ale Rockets se nevzdali a ještě dokázali zápas zdramatizovat. Tři minuty před koncem to bylo už jen o deset a do poslední minuty šli se ztrátou pouhých pěti bodů. Jenže pak trefil trojku Caruso, vzápětí Rondo při brejku nahodil Jamesovi míč o desku na smeč a bylo rozhodnuto.

Houston prohrál zápas pod košem, kde inkasoval 62 bodů oproti svým 24. Také prohrál 3:17 na body po útočných doskocích. Sám měl jen jeden útočný doskok a celkem 26, zatímco Lakers 52, což je největší rozdíl v podkošové bilanci v letošním play off.

To Rockets mrzelo především ve chvíli, kdy se střelecky nedařilo hvězdě týmu Jamesi Hardenovi, jenž proměnil jen dvě střely z pole a 16 ze svých 21 bodů dal z trestných hodů. Nejlepším střelcem poražených byl s 25 body Russell Westbrook.

Pro Dončiče v NBA končí sezona, Murray znovu nastřílel 50 bodů. Boston začal druhé kolo výhrou nad Torontem

„Vykopali jsme si pod sebou hlubokou jámu a příští zápas už prostě musíme vyhrát. Pokud však zahrajeme tak jako v pátek v poslední čtvrtině, tak jsme v pohodě a můžeme to zvrátit,“ řekl trenér Houstonu Mike D’Antoni. „Měli jsme zápas dohrát mnohem lépe a ve větším klidu. Vlastními chybami jsme se dostali do potíží. Ale vyhráli jsme a teď bychom měli dohrát celou sérii,“ řekl lídr vítězů James.

Autor: