Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Láska, jež překonala i oceán

Sport

PRAHA - Kateřina a Matthew. Olympijská vítězka z Pekingu už před lety okouzlila půvabem a pevnými nervy nejen střelecký svět, ale také amerického střelce Matthewa Emmonse. Olympijského vítěze z Atén 2004, kde sama získala bronz.

Láska z manželů Emmonsových přímo vyzařuje. foto: ČTK

„Chodit jsme spolu začali na podzim roku 2005, když jsme byli na soustředění v Coloradu Springs. Tehdy jsem pochybovala, jestli mě střelba ještě uspokojuje, ale Matt mě přesvědčil o opaku. Jsem mu za to vděčná,“ vzpomíná Kateřina Emmons, za svobodna Kůrková. S Mattem se vzali loni 30. června v Česku.

Nestává se často, aby manželství uzavřeli partneři mimořádně úspěšní v jednom sportu. Nese to možná nějaké negativní stránky?

„Že by nás na ulici poznávalo dvakrát tolik lidí?“ směje se Matt Emmons. V Americe to prý nehrozí. „Česko je malé, lidé nás poznávají víc. Ale je to v pohodě,“ říká okatá střelkyně.

Matt označuje sport za důležitý styčný bod. „Často se o střelbě bavíme, radíme si, posloucháme názory toho druhého. Už jsme si zvykli, učíme se od sebe.“

Jistý čas museli překonávat vzdálenost. „Párkrát jsme se neviděli i tři měsíce, tak jsme si volali, mailovali. Telefony se trochu prodražily, ale na to se nehledí. Zvládli jsme to,“ vypráví Kateřina, jež v dubnu očekává miminko.

„Někdy jsou věci komplikovanější - jsme ze dvou kontinentů, musíme víc cestovat. Trochu se mi to nelíbilo, ale teď už si to užívám,“ říká budoucí otec.

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...