Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ledeckou opět čeká střídání sjezdovek se snowboardem. Budu jezdit do roztrhání těla, slíbila

Kondičně opět skvěle připravené Ester Ledecká. foto: ČTK

Praha - S vrcholem v každém závodu, touhou bavit se a jezdit co nejvíce vyhlíží zimu dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká. Znovu má před sebou sezonu, v níž bude střídat sjezdové lyže a snowboard. "Na tom se nic nemění. Je to náročné, ale zvykla jsem si," uvedla čtyřiadvacetiletá Ledecká.
  17:24

Vítězka super-G na lyžích i paralelního obřího slalomu na prkně z loňských her v Pchjongčchangu nemění ani své cíle. „Můžete vzít mé odpovědi a překopírovat je: Budu se snažit odevzdat, co jsem natrénovala a snažit si to každý závod užít naplno. Snad stihnu závodů co nejvíc. Mým vrcholem je každý závod a chci se bavit závoděním. Už mi to chybí,“ řekla novinářům dnes v Praze.

Světový pohár jako už tradičně rozjede na lyžích 6. až 8. prosince dvěma sjezdy a super-G v kanadském Lake Louise. O dalším programu sama konkrétně nemluvila, ale chystá se narychlo měnit sjezdovky se snowboardem jako každý rok. „Máme hrubý plán A, ale myslím, že v něm nastane hodně improvizace,“ pronesla.

Programy Světových pohárů sjezdařek a alpských snowboardistek úplně Ledecké nenahrávají a jdou často proti sobě. „Rozjeli jsme projekt na klonování, pracuju s českou laboratoří, a když se to nepodaří letos, tak vezmou kluci pilu a rozřežou mě na kousky,“ vtipkovala pražská rodačka při odpovědi na otázku, jak bude závody stíhat. „Budu to dělat jako ostatní sezony a budu jezdit do roztrhání těla,“ slíbila.

Kondičně opět skvěle připravené Ester Ledecká.
Ledecká s celým realizačním týmem - zleva snowboardový trenér Justin Reiter,...

Podle sjezdařského trenéra Tomáš Banka nově pojede také některé kombinace na lyžích. Existuje tak možnost, že v prosinci Ledecká z italské Carrezy ze snowboardu poletí možná vrtulníkem sponzora na lyže do francouzského Val d’Isere.

Bank i kouč snowboardu Američan Justin Reiter se shodli, že spolupracují lépe než kdy předtím. Šéfem je prý Ledecká, která rozhoduje o programu. „Největší boss je tady moje maminka,“ zmínila matku Zuzanu a k plánování doplnila: „Rozhoduju já s maminkou a trenéry. Mám kliku, že jsme tým. Na radě každý řekne svůj pohled a pak se z toho stane celistvý plán, ale ten se potom tisíckrát změní.“

Pochvalovala si třítýdenní soustředění na lyžích v Chile, kde jezdila pod aktivní sopkou. „Bylo to zvláštní, každých pět minut se vylil oblak kouře, ale bylo to motivující, abych jezdila rychleji z kopce, když padá popílek,“ usmála se.

Nově je tváří obchodního řetězce a v podobě Esterminátorka i hrdinkou karetně mobilní hry. „Jsem pořád trochu dítě, ale ještě jsem to nehrála,“ přiznala.

Úspěšně má za sebou i státnice na Vysoké škole finanční a správní. „Nervózní jsem trošku byla, protože to pro mě byla nezvyklejší situace než sjíždět kopce dolů. Ale musím říct, že mě na to nakonec docela bavilo, kupodivu,“ uvedla.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!