130 let

Ester Ledecká na lyžích | foto: ČTK

Ledecká skončila ve druhém sjezdu ve Val d'Isere sedmá, na upravené trase už žádný karambol nebyl

Sport
  •   12:47
Val d’Isere - Ester Ledecká byla ve druhém sjezdu Světového poháru ve francouzském Val d’Isere sedmá, o místo horší než v pátečním závodu. Popáté v kariéře vyhrála sjezd italská lyžařka Sofia Goggiaová.

Ledecká startovala sedmá a solidně zvládla horní pasáž. V náročné spodní části udělala pár drobných chyb, jednou se jí levá ruka dostala za tělo, ale ztrácela jen mírně. Za olympijskou vítězkou Goggiaovou zaostala o 75 setin a po dojezdu byla třetí.

„Jízda byla dneska daleko odvážnější, agresivnější. Byly tam nějaké chybky, ale dobrý,“ chválil trenér Ledecké Tomáš Bank v České televizi.

Ze stupňů vítězů českou zimní univerzálku odsunula o chvíli později páteční vítězka Švýcarka Corinne Suterová, která skončila druhá o 24 setin za Goggiaovou. Před Ledeckou se poté ještě dostaly Rakušanka Ramona Siebenhoferová a Breezy Johnsonová z USA, která si zopakovala třetí místo.

Ledeckou ohrožovala Slovinka Ilka Štuhecová, která protnula cíl ve stejném čase. Dlouho se zdálo, že se česká dvojnásobná olympijská šampionka podělí o šesté místo, ale s třicítkou se dostala na čtvrtou příčku Norka Kajsa Vickhoffová Lieová a Ledecká se Štuhecovou o místo klesly.

Ester Ledecká na lyžích
Ester Ledecká na lyžích

Pořadatelé upravili branky okolo místa v závěru trati, kde v pátek spadlo pět sjezdařek. Tentokrát žádná z favoritek karambol neměla.

V hodnocení sjezdu jsou po dvou závodech v čele Goggiaová se Suterovou. Ledecká si připsala 40 a 36 bodů a je průběžně pátá. Celkové pořadí SP vede Slovenka Petra Vlhová, Ledecká si polepšila na 19. místo.

V neděli uzavře první blok rychlostních závodů žen v sezoně znovu ve Val d’Isere superobří slalom, který startuje v 11:00.

Autor: ČTK