Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Ledecká vyhrála měsíc před olympiádou i třetí závod Světového poháru

Sport

  14:09
Lackenhof - Snowboardistka Ester Ledecká měsíc před začátkem olympijských her v Pchjongčchangu vyhrála i třetí závod sezony Světového poháru v obřím slalomu. Dnes triumfovala v rakouském Lackenhofu, kde po vítězné kvalifikaci nepřipustila problémy ani ve vyřazovacích jízdách.

Ester Ledecká na trati. foto: ČTK

Dvaadvacetiletá Ledecká si díky nejrychlejšímu kvalifikačnímu času mohla počtvrté v sezoně vybírat dráhu pro vyřazovací jízdy. Záhy navíc přišla o největší soupeřku z kvalifikace. Ruska Aljona Zavarzinová, která zajela druhý kvalifikační čas, totiž vypadla hned v osmifinále.

Úřadující mistryně světa v obřím slalomu Ledecká v pavouku na cestě do finále s výrazným náskokem porazila vicemistryni světa Švýcarku Patrizii Kummerovou, Němku Selinu Jörgovou i Rusku Jekatěrinu Tuděgeševovou, která byla na loňském MS bronzová. Její finálová soupeřka Julia Dujmovitsová z Rakouska, která na OH 2014 v Soči vyhrála slalom, dnes závěrečnou jízdu nedokončila.

Ledecká, která kombinuje snowboard s lyžemi, v této sezoně SP snowboardistek utrpěla zatím jedinou porážku. Před Vánoci vypadla v osmifinále slalomu v Cortině d’Ampezzo. Obří slalomy v Carezze i v Cortině vyhrála.

Mužský závod v Lackenhofu vyhrál stříbrný olympijský medailista ze Soči Nevin Galmarini. Jednatřicetiletý Švýcar ve finále o pouhou setinu sekundy předčil Slovince Roka Marguče.

Autor: