130 let

Ester Ledecká lyžovat na SP ve Špindlerově Mlýně nebude. | foto: AP

Ledecká zklamala české fanoušky. Světový pohár ve Špindlerově Mlýně nepojede

Sport
  •   14:45
PRAHA - Ester Ledecká se Světového poháru ve sjezdovém lyžování ve Špindlerově Mlýně nezúčastní. Přitom právě v krkonošském středisku se lyžovat naučila. Podnik, který se do Česka vrací poprvé od roku 2011, Ledecká vynechá kvůli tomu, že ve snowboardingu usiluje o zisk čtvrtého velkého křišťálového glóbu.

Další úspěch Ledecké na snowboardu. Po druhém místě v Číně získala malý glóbus

Dvojnásobná olympijská vítězka se přitom o příštím víkendu měla zúčastnit obřího i klasického slalomu, stejně jako největší lyžařské hvězdy Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová. 

Nakonec však do Špindlerova Mlýna nepojede. 

Ledecká má totiž na snowboardu šanci získat počtvrté v řadě velký křišťálový glóbus za celkový triumf ve Světovém poháru v paralelních disciplínách.

„Sportovní stránka věci dostala přednost. Všichni bychom sice moc rádi viděli Ester ve Špindlerově Mlýně, kde s lyžováním začínala, ale musíme plně respektovat její sportovní ambice, které jsou stále jasnou prioritou,“ uvedl David Trávníček.

Ester Ledecká při tréninku na snowboardu.

Šéf společnosti Sport Invest Marketing, která Ledeckou zastupuje, přiznal, že se 23letá obojživelnice raději zúčastní snowboardového Světového poháru ve švýcarském Scuolu, který se koná stejně jako ten ve Špindlerově Mlýně 8. a 9. března.

Ledecké totiž zbývají v této sezoně už jen dva SP ve snowboardingu, tím druhým bude finále poháru v německém Winterbergu.

Po víkendových závodech v Číně drží na prvním místě celkového hodnocení Světového poháru v paralelních disciplínách náskok 110 bodů na druhou Rakušanku Schoeffmannovou a 121 bodů na třetí Němku Jörgovou. 

Vítězka každého závodu získá 1000 bodů, druhá 800, třetí 600.

„Roli hrálo i to, že se ve Špindlerově Mlýně jede obří slalom a slalom, což nejsou nejsilnější disciplíny Ester. Při kombinaci dvou sportů se musí často rozhodovat podle aktuální situace na poslední chvíli, což je u ní zcela běžné,“ přiznal Trávníček.

„Pokud by neměla šanci vyhrát Světový pohár na snowboardu, určitě by se ráda ukázala i českým fanouškům, kteří ji hodně podporují. Když ale tahle šance existuje, nedovolí Ester její závodní srdce závěr sezony na snowboardu vypustit.“ 

Ester Ledecká na trati ve švédském Aare.
Ester Ledecká skončila v super-G až na 27. místě.

„Kolizi termínů řeší Ester během celé sezony, kvůli tomu přišla i o snowboardové mistrovství světa. Zatímco v únoru se po dohodě se svým týmem rozhodla pro účast na lyžařském šampionátu, tentokrát dostal přednost snowboard. Možnost získat čtvrtý křišťálový glóbus v řadě je velmi lákavá,“ dodal Trávníček.

Autor: lar