Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Legendární Magic Johnson končí jako prezident Lakers. Ve funkci neuspěl

Sport

  9:35
Los Angeles - Legendární Earvin „Magic“ Johnson končí po dvou letech ve funkci prezidenta basketbalových operací v Los Angeles Lakers. Během hráčské kariéry s klubem vybojoval pět titulů, ale v roli funkcionáře se mu nepodařilo zastavit neúspěšné období. Nečekané rozhodnutí oznámil před posledním zápasem sezony NBA.

Magic Johnson. foto: Reprofoto

Michael Jordan má světlou i temnou stranu. Je nejlepším hráčem i nejhorším manažerem v jedné osobě

Lakers ji zakončili domácí porážkou 101:104 s Portlandem. Již šestým rokem v řadě bude slavný klub v bojích o titul chybět, k postupu do play off mu nepomohl ani letní příchod hvězdy LeBrona Jamese.

„Končím. Chci mít zase ze života radost jako předtím. Byl jsem šťastnější, když jsem nebyl prezidentem,“ řekl devětapadesátiletý Johnson novinářům na narychlo svolané tiskové konferenci. Majitelka klubu Jeanie Bussová ani generální manažer Rob Pelinka o jeho rozhodnutí nevěděli.

Do funkce Johnson nastoupil v březnu 2017 ve snaze Lakers oživit, ale úspěchy nepřišly. Podle informací ESPN už několik týdnů nemluvil s koučem Lukem Waltonem. Zda zůstane Walton, není jasné. Jeho svěřenci zakončili další nepovedenou sezonu s bilancí 37 výher a 45 porážek a do play off měli daleko.

Lakers jsou jedním z nejúspěšnějších klubů v historii NBA. Ligový titul získali šestnáctkrát, lepší jsou pouze Boston Celtics (17). Naposledy byli Lakers mistry v roce 2010.

Johnson odehrál za klub na pozici rozehrávače třináct sezon v letech 1979 až 1991. V roce 1991 jako první světově proslulý sportovec přiznal, že je HIV pozitivní a přerušil kariéru. O rok později se ještě představil na olympijských hrách v Barceloně a s americkým Dream Teamem slavil zlato.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!