Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Lendlovi tleskala zaplněná hala. Dostal cenu za výjimečnost

Davis Cup

  14:53
PRAHA - V elegantním obleku kráčel setmělým kurtem a mával tribunám, které ho přivítaly bouřlivým několikaminutovým potleskem. Ivan Lendl, osminásobný grandslamový vítěz a bývalý první hráč světového žebříčku, převzal v Praze cenu za výjimečné výkony v Davisově poháru.

Tenista Ivan Lendl dostal jako první český hráč Cenu za výjimečnost v Davisově poháru foto: MAFRA - Michal Šula

"Velice si toho vážím. Bylo to moc příjemné," netajil momentálně dvaapadesátiletý Ivan Lendl. Členem československého daviscupového týmu byl v letech 1978 až 1985, v roce 1980 s trojicí Tomáš Šmíd, Jan Kodeš a Pavel Složil vybojoval slavnou "salátovou mísu" po pražském vítězství nad Itálií.

Při letošním pražském finále, v němž o prestižní trofej bojují čeští tenisté se Španěly, převzal bývalý první hráč světa významné ocenění z rukou Franceska Ricci Bittiho, prezidenta Mezinárodní tenisové federace.

Oceněl byl i Berdych, Kodeš a Šmíd

Od diváků si Lendl vyslechl bouřlivé ovace vestoje. "Děkuju jim za jejich pozdrav a současně se jim omlouvám, že jsem zdržel zápas," pronesl Lendl žertem, jelikož se slavnostní ceremoniál uskutečnil pouze pár minut před začátkem nedělního souboje týmových jedniček mezi Tomášem Berdychem a Davidem Ferrerem.

V průběhu pražského finále nebyl Lendl jediným oceněným českým tenistou - Ocenění za oddanost Davisovu poháru obdržela trojice Jan Kodeš, Tomáš Šmíd a Tomáš Berdych.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!