130 let

Lukáš Jarolím ze Slavie Praha (vlevo) a Jiří Vít z Mladé Boleslavi. | foto: ČTK

Liberec narazí nejspíš na Spartak Moskva

Sport
  •   12:33
NYON - Na nepříjemného soupeře narazí ve třetím předkole Ligy mistrů fotbalisté Slovanu Liberec. Český mistr bude v každém případě muset cestovat na východ, střetnou se s vítězem duelu Spartak Moskva - Šerif Tiraspol.

Přívětivější byl los k hráčům Mladé Boleslavi. Jako nenasazený tým pro losování se vyhnou  řadě špičkových evropských velkoklubů a střetnou se s finančními problémy zmítaným Galatasarayem Istanbul. Ještě předtím však musí potvrdit domácí vítězství 3:1 na hřišti Valerengy Oslo.

Oba české týmy by měly mít podle losu výhodnější pozici. První zápasy by měly hrát 8. nebo 9. srpna venku, odvetu o dva týdny později doma. Rozhodlo o tom dnešní losování ve švýcarském Nyonu.

Spartak: Kováč s Jiránkem, Galatasaray: Heinz
Atraktivitu Spartaku Moskva, který v boji o titul nestačil na městského rivala CSKA, zvedá přítomnost dvou českých reprezentačních obránců: Radoslava Kováče, jehož gól v Tiraspolu vynesl Spartaku remízu, a také bývalého libereckého zadáka Martina Jiránka.

Turecké kluby jsou v poslední době častými soupeři českých mužstev. Sparta si 90. letech dvakrát s Galatasaray v pohárové Evropě poradila, tentokrát proti Mladé Boleslavi stane tým plný reprezentantů včetně Marka Heinze.

Středočeši však nejprve musejí vyřadit Valerengu, v Norsku budou ve středu hájit náskok 3:1.

Slavia musí do Kazachstánu
Fotbalisté pražské Slavie se o účast v hlavní části Poháru UEFA utkají s Karvanem Jevlach z Ázerbájdžánu. První zápas odehrají 10. srpna venku, odvetu o dva týdny později v Praze. Rozhodlo o tom dnešní losování druhého předkola ve švýcarském Nyonu.

Jevlach už skalp týmu z bývalého Československa má, neboť v prvním předkole
vyřadil po dvou výhrách 1:0 Spartak Trnava. Slavia se s ázerbájdžánským týmem střetla jedinkrát: v roce 2000 v předkole Ligy mistrů hladce vyřadila Šamchor po výhrách 1:0 a 4:1.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK