Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Liberec porazil Litvínov 1:0

Sport

  22:11
LIBEREC - Hokejisté Liberce porazili v předehrávaném utkání 17. kola O2 extraligy Litvínov 1:0 a vedou tabulku o tři body před Spartou. Jediný gól vstřelil v 26. minutě Jan Víšek a Liberec tak udržel domácí neporazitelnost.

hokej foto: Petrášek Radek ČTK

Brankář Milan Hnilička vychytal poprvé v sezoně čisté konto, výborný výkon však dnes podal i jeho protějšek Jaroslav Hübl. Souboj dvou celků, kterým se v uplynulých kolech nejvyšší soutěže dařilo, nabídl v úvodu opatrný hokej. Obě mužstva mohla otevřít skóre v početních výhodách, fauly Vampoly ani Skleničky však soupeř nepotrestal.

Velkou příležitost posunout se do vedení měli domácí svěřenci trenéra Palečka ve
13. minutě, kdy hráli v pěti proti třem. Největší Klimentovu šanci však pozorný Hübl zlikvidoval. Náhradník za zraněné Altrichtra a Fialu si později poradil i s Procházkovým pokusem.

Hostům patřil vstup do druhého dějství. Prorokův samostatný nájezd zastavil hvizd rozhodčího, Trávníčkova akce o několik vteřin později už ale byla z hlediska pravidel v pořádku a Hnilička si oddychl, když mu čisté konto pomohla udržet tyčka. Liberečtí se poté probudili a dostali se i do vedení.

Po přečíslení tři na dva nejprve vystřelil Víšek nad, ale po následné Plodkově přihrávce se už nemýlil. Hráči Chemopetrolu hrozili zejména kolmými přihrávkami za obranu, které dělaly Severočechům problémy. Hnilička si však s následnými střelami
poradil, stejně jako s Bendovou velkou šancí v přesilové hře. Ideální možnost přidat druhý gól měli Tygři v 35. minutě, kdy na trestnou lavici putovali společně Šlégr s Kubinčákem a hosté se bránili dvě minuty ve třech.

Statičtí domácí hráči však nedokázali rozebrat obranu soupeře, a když už se jim to podařilo, byl připraven výborný Hübl, který zlikvidoval pokusy Klimenty i Pletky. Kadaňský brankář se vyznamenal i v samém závěru druhé třetiny, kdy se ve středním pásmu srazili Šlégr s Hranáčem a Šachl se řítil osamocený na Hübla. Neuspěl však ani on.

Podobně dopadl i Pabiška v 43. minutě či při samostatném nájezdu dokonce v oslabení Podkonický. Brankář Litvínova vyšel úspěšně i ze souboje s Hruškou v 46. minutě a zejména jemu tak hosté mohli děkovat, že stále prohrávali jen o jeden gól. Jeho protějšek Hnilička totiž ani zdaleka tolik vážných zákroků neměl, jen v 50. minutě ho postrašil Kopecký. Na Hübla nebude v dobrém vzpomínat zejména Klimenta, i jeho třetí velkou šanci muž s černou brankářskou maskou zlikvidoval.

V dramatickém závěru předvedl klíčový zákrok Hnilička, jenž při přesilovce lapačkou zastavil Brandovu střelu. Při power play si hlavní hvězda domácích poradila i s Bendovým pokusem. Litvínov, který v předešlých třech zápasech nastřílel 18 branek, vyšel tentokrát gólově naprázdno.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!