130 let
Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | foto: AFP

LN: Hlavy vzhůru, radil Rosický

Sport
  •   20:52
LONDÝN (od zpravodaje LN ve Velké Británii) - Nejdřív se podílel na sedmigólovém výprasku, kterým fotbalisté Arsenalu roznesli utrápenou Slavii. Po konci úterního utkání Ligy mistrů ale Tomáš Rosický (27) na ploše londýnského Emirates Stadium rychle přispěchal za krajany s útěchou.

Co jste slávistům řekl?
Co jim můžete povědět po takovém výsledku... Bylo to pro ně hodně těžký. Radil jsem, ať zase dají hlavy vzhůru. Stále mají šanci na třetí místo ve skupině a postup do Poháru UEFA. Nezáleží na tom, jestli u nás prohráli o sedm gólů nebo o jeden.

Nebylo vám soupeře až líto?
To zase ne. Pro Slavii to jsou cenné zkušenosti. Je to mladý mančaft, který se z toho musí poučit.

Rozhodl o pozdější kanonádě rychlý gól na začátku?
Slávisté zase tak špatně nezačali. Dvakrát vystřelili z dálky. Uznávám, že za nepříznivého vývoje je s námi těžké hrát otevřenou partii. Snažíme se neměnit svůj styl, nikomu se nepřizpůsobujeme. To není jen o kličkách. Navíc většinou míváme lepší druhé poločasy.

Dokázal byste porovnat výkon Slavie a Sparty, která letos na Arsenalu v předkole Ligy mistrů prohrála „jen“ o tři branky?
Sparta se prezentovala zkušenějším dojmem, Na slávistech bylo znát, že jim zkušenost zatím chybí. I tak jsem si jistý, že se jim něco podobného zase hned tak nepřihodí.

Jak hodnotili konečný výsledek vaši spoluhráči?
Nijak. Toužili jsme vyhrát a to se povedlo. Důležité pro nás je, že jsme zase o něco blíž postupu. Ještě ho nemáme jistý, ale jsme na dobré cestě.


Celý rozhovor s Tomášem Rosickým 
a další informace o zápase na Arsenalu
od zvláštního zpravodaje LN ve Velké Británii
si přečtěte ve čtvrtečním vydání deníku

Autor: Petr Adam