Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Loeb rozbil svůj citroën C4

Sport

  21:02
AMMAN - Pro čtyřnásobného mistra světa Sébastiena Loeba skončila snaha o triumf na premiérové Jordánské rallye na přejezdu mezi 11. a 12. rychlostní zkouškou. Francouzský pilot se čelně srazil se Zimbabwanem Conradem Rautenbachem, a i když z nehody vyvázl nezraněn, poničil svůj citroën C4 a musel odstoupit z prvního místa.

Citroën Sebastiana Loeba zřejmě dojezdil. foto: ČTK

Do vedení se dostal jeho týmový kolega Dani Sordo ze Španělska, jenž se přetahuje o vedení s dvěma továrními fordy.


Podle oficiální stránky mistrovství světa wrc.com došlo ke srážce v úzké a nepřehledné zatáčce. Loeb právě vyrážel ke 12. úseku, Rautenbach se soukromým citroënem mezitím směřoval teprve na start 11. erzety. Nikdo z účastníků nehody neutrpěl zranění. "Těžko říct, čí to byla chyba. Každopádně to bylo hodně hloupé," uvedl Loeb. "Asi jsem nebyl na přejezdu úplně koncentrovaný, protože jsem zrovna dokončil erzetu. Když jsme uviděli jeden druhého, už bylo pozdě a oba vozy jsou zničené," dodal Francouz.



Srážka lídra šampionátu přišla ve chvíli, kdy se mu v Jordánsku mimořádně dařilo. Loeb vyhrál všechny tři úvodní měřené testy druhé etapy a vybudoval si v čele náskok 34 sekund před Sordem. Bezprostředně po dojezdu nevěděl, zda se pokusí po opravě svého vozu nastoupit do nedělní závěrečné etapy. Pokud by se Loeb vrátil, tak na 21. místě a se ztrátou 18 minut na poslední bodované umístění.

Autor: