Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Los Turnaje mistrů: Berdych vyzve Nadala, Ferrera a Wawrinku

US Open

  15:35aktualizováno  17:51
LONDÝN - Tenista Tomáš Berdych se na Turnaji mistrů v Londýně utká se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem, kterého neporazil přes sedm let. Ostatními soupeři českého hráče ve skupině A budou další Španěl David Ferrer a Švýcar Stanislas Wawrinka, proti kterému nastoupí v pondělí k prvnímu zápasu turnaje.

Český tenista Tomáš Berdych foto: Reuters

Los Turnaje mistrů

Skupina A
Nadal (1-Šp)
Ferrer (3-Šp.)
Berdych (5)
Wawrinka (7-Švýc.)

Skupina B
Djokovič (2-Srb.)
Del Potro (4-Arg.)
Federer (6-Švýc.)
Gasquet (8-Fr.)

Pondělní program
odpoledne Berdych - Wawrinka
večer Del Potro - Gasquet

Úterní program
odpoledne Nadal - Ferrer
večer Djokovič - Federer

Ve skupině B se představí obhájce titulu Srb Novak Djokovič, Argentinec Juan Martín del Potro, Švýcar Roger Federer a Francouz Richard Gasquet. Sedmadvacetiletý Berdych se mezi osmičkou nejlepších hráčů sezony objeví počtvrté za sebou. Dvakrát vypadl ve skupině, předloni hrál semifinále. Nadal je jasným favoritem skupiny A. Španěl se letos v únoru vrátil po zranění kolena ve skvělé formě a vyhrál dosud deset turnajů. Berdych levou rukou hrajícího rodáka z Mallorky porazil naposledy v roce 2006 a od té doby s ním prohrál patnáctkrát v řadě.

Letos na něj nestačil čtyřikrát, neuhrál ani set a naposledy mu vzdal zápas v Pekingu. S Ferrerem prohrál Berdych v pátek ve čtvrtfinále v Paříži vyrovnané utkání ve třech setech a celkově s ním má negativní bilanci 3:6. I Wawrinka je pro svěřence kouče Tomáš Krupy neoblíbeným soupeřem, prohrál s ním sedm z 12 zápasů, naposledy v září na US Open. Porazil ho letos v Davis Cupu. "Ferrera a Berdycha už jsem dokázal porazit," řekl Wawrinka před svojí premiérou na Turnaji mistrů v Londýně, kam dorazil z osmičky účastníků jako první a byl losu přítomen.

"Rafa (Nadal) to je jiný příběh, ale už se těším, až to vypukne," uvedl Wawrinka, který s Nadalem prohrál všech jedenáct zápasů. V Londýně bude hrát také další český daviscupový reprezentant Radek Štěpánek, který se na turnaj kvalifikoval ve čtyřhře spolu s Indem Leanderem Paesem. Berdycha i Štěpánka čeká po Turnaji mistrů přesun do Bělehradu, kde budou oporami českého týmu při obhajobě Davisova poháru proti Srbsku.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!