Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Prohrála, přesto Šafářová pokukuje po Top 10: Jsem jí nejblíž v životě

US Open

  12:59
NEW YORK (Od našeho zpravodaje) - Po porážce se tenistka Lucie Šafářová usmála. To zpravidla dělá, když cítí, že v zápase nemohla předvést o moc víc. V osmifinále US Open podlehla Číňance Pcheng Šuaj, která v teplém newyorském večeru pálila míče přes síť, jako by to byla pravidelná grandslamová finalistka.

Zklamaná Lucie Šafářová. foto: ČTK/AP

Ozářený kurt číslo 5, kolem tma. Houf čínských fanoušků jásá. Jejich oblíbenkyně nasázela devět es a postupuje do čtvrtfinále.

"Soupeřka hrála bezchybně. Při svém podání mi skoro nedala šanci," řekla Šafářová. "Jednou do setu mě brejkla, ve druhém se jí to povedlo přes pásku. Ani já jsem nehrála špatně. Bohužel ona byla lepší."
Po US Open nejspíš zůstane mezi elitní patnáctkou pořadí WTA. A troufá si ještě výš.

V čem byla Pcheng nejvíc nepříjemná?
Ještě jsem ji takhle dobře hrát neviděla. Vycházela jí agresivní hra, skoro všechno jí tam padalo. Má silnější bekhend, takže mi chodila křížem do forhendu a pak do lajny. Byla o krok napřed.

Ztrpčuje vám porážka dojem z turnaje?
Jsem smutná. Cítila jsem šanci a chtěla jít do čtvrtfinále. Na druhou stranu jsem tu odehrála tři super zápasy, což se mi tu zatím nikdy nepovedlo. A ještě mě čeká celý podzim.

ČTĚTE TAKÉ

Nevyčerpal vás příliš předchozí zápas s Cornetovou, při němž vás chytaly křeče?
Ani ne. Včera jsem byla hodně unavená. Ale dneska už jsem se cítila v pohodě. Rozhodně se nechci vymlouvat na únavu. Nemám si co vyčítat.

Jaké mety před sebou máte do konce sezony?
Uvidíme. Plánuju účast na třech velkých turnajích a dvou menších. Ještě mám šanci se na žebříčku posunout dopředu.

Hodně vás láká Top 10?
Samozřejmě ten sen mám. O to víc mě mrzí, že jsem dneska prohrála. Ale pořád jsem desítce nejblíž v životě. Třeba se do ní do konce roku protlačím.

Máte taky teoretickou šanci na Masters, ne?
Teoretickou ano. Ještě je ve hře dost bodů, uvidíme, jak se to vyvine. Určitě zabojuju, je to obrovská výzva a šance. Z New Yorku si odvezu dobrou náladu. Budu se snažit dál zlepšovat.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...