Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Lukáš Bauer dojel ve SP v Liberci druhý

Sport

  11:49
LIBEREC - Lukáš Bauer skončil druhý v dnešním závodu Světového poháru v běhu na lyžích v Liberci a zvýšil svůj náskok v čele průběžného pořadí seriálu. Na trati dlouhé 11,4 kilometru volnou technikou zvítězil s náskokem 12 sekund Francouz Jean Marc Gaillard. Martin Koukal obsadil jedenácté a Martin Jakš třinácté místo.

Lukáš Bauer. foto: ČTK

Bauer byl po kilometru třetí a hned od začátku prokazoval, že se letos potkal s úžasnou formou. Od druhého mezičasu na třetím kilometru jel druhý jen těsně za Andersem Södergrenem ze Švédska, v polovině závodu pak byl rychlejší než domácí závodník pouze Gaillard, na kterého Bauer na devátém kilometru ztrácel čtyři sekundy. Manko na Francouze však už český lyžař nestáhl, ba naopak. "Ale musím být spokojený," řekl novinářům Bezprostředně po závodu Bauer.

Na trať si nestěžoval. "Byla lepší, díky mrazu tvrdší než včera," prohlásil. Okruh nakonec měl pouze 1,9 kilometru, běžci ho objeli šestkrát. "Možná měl Gaillard trochu výhodu, že jel na začátku, ale rozhodně jsem kvůli tomu neprohrál," upozornil Bauer na skutečnost, že povrch se v průběhu závodu zpomaloval. "Věděl jsem celý závod, že jede vpředu, ale netušil jsem, kdo tam je. Ale seriál ještě není hotový," řekl. Jakš začal volněji, ale zrychloval a nakonec za vítězem zaostal o necelou minutu stejně jako Martin Koukal, který rovněž v závěru přidal. "Byla to hodně těžká trať, nahoru dolů, nebylo si kde odpočinout," uvedl Koukal. "Kolem desítky to je dobrý výsledek, ale nemělo to šťávu, tahal jsem nohy," hodnotil. "Okruh byl lepší než včera, ale bylo to pořád na hraně," komentoval trať.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...