Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Lyžař Kryštof Krýzl získal na univerziádě bronz

Sport

  21:32
TRENTO - Český lyžař Kryštof Krýzl vybojoval na zimní univerziádě v Itálii bronzovou medaili ve slalomu. Lepší než člen reprezentačního týmu a účastník Světového poháru byli pouze vítězný Fin Joonas Räsänen a nejrychlejší muž prvního kola Adam Žampa ze Slovenska.

Český lyžař Kryštof Krýzl foto: Reuters

Krýzl patřil na sjezdovce Pozza di Fassa k hlavním favoritům, ale nepovedlo se mu první kolo, v němž se tak tak vyvaroval pádu a kvůli ztrátě 82 setin na lídra musel útočit až z devátého místa. Na stupně vítězů jej vynesl čtvrtý nejrychlejší čas druhého kola.

Česká výprava získala čtvrtý bronz a devátou medaili celkem. K další měla blízko štafeta běžkyň na lyžích, které chybělo k bronzu devět sekund. V závodě na 3x5 km obsadilo trio Sandra Schützová, Ludmila Horká a Eliška Hájková čtvrté místo za vítěznou Ukrajinou, Švédskem a Kazachstánem.

O místo horší výsledek vybojovali Miroslav Rypl, Jan Šrail, Adam Fellner a Jiří Horčička v závodě na 4x10 km, za čtvrtými Japonci zaostali o více než minutu. Zlato získal Kazachstán před Rusy a Finy.

Hokejový tým po středečním vyřazení ve čtvrtfinále s Rusy opět prohrál. Už podruhé na turnaji Češi nestačili na Slovensko a po porážce 1:4 je čeká závěrečný souboj o sedmé místo.

Autoři: ,