130 let

"Dcery mi volají domů, aby věděly, jestli jsem přišel v tolik, v kolik jsem slíbil. Ujišťují se, že jim nelžu." | foto: La Nación, ČTK

Maradona chystá návrat na hřiště

Sport
  •   22:30
BUENOS AIRES - Slavný fotbalista Diego Maradona by se mohl vrátit na hřiště. Mistr světa z roku 1986 vyjádřil přání hrát v nějaké nižší soutěži a nabídka na sebe nenechala dlouho čekat.

Maradonu chce získat čtvrtiligový argentinský tým Excursionistas, který už sehnal čtyři sponzory, díky nimž by mohl někdejší hvězdu platit.

"Chceme Maradonu, aby nám pomohl vybojovat postup," řekl šéf klubu Armando Mainoli. Maradona by mohl za tým nastoupit v devíti zápasech a případně dalších čtyřech utkáních o postup. První zápas čeká Excursionistas 4. února.

Maradona odehrál poslední soutěžní duel za Boku Juniors v říjnu 1997. V minulých letech bojoval se závislostí na kokainu, nadváhou a různými zdravotními problémy, po operaci žaludku však shodil 50 kilogramů a v poslední době byl v dobré kondici. V minulém týdnu se zúčastnil exhibice v Riu de Janeiro, po níž měl konflikt na letišti a byl nakrátko zadržen policií.

  • Mohlo by vás zajímat