130 let

Radek Štěpánek (vlevo) a jeho dlouholetý kondiční trenér Marek Všetíček | foto: Michal Růžička, MAFRA

Trenér Všetíček si vzal život. Pomáhal Kvitové, Plíškové i Štěpánkovi

Sport
  •   13:32
Známý kondiční kouč Marek Všetíček si v 58 letech vzal život. V minulosti se staral o přípravu tenisových hvězd Petry Kvitové, Karolíny Plíškové, Tomáše Berdycha či Radka Štěpánka.

S informací přišel ve čtvrtek deník Blesk. „Případem sebevraždy muže narozeného v roce 1965 se zabýváme od úterního odpoledne. Muž byl nalezen v jednom z domů v Praze 5,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Daněk.

Všetíček působil v týmech mnoha zvučných českých hvězd. Už Petru Kordovi pomáhal k vítězství na Australian Open 1998, s Kvitovou se rozloučil těsně před jejím triumfem ve Wimbledonu 2014.

Kondiční kouč Marek Všetíček s Radkem Štěpánkem a Petrou Kvitovou sledují zápas českého daviscupového týmu v roce 2013.

A 16 let pečoval o Štěpánka, který pro deník Blesk na novinu zareagoval: „Je to obrovská tragédie, kterou nelze slovy jakkoli dál popsat. Jsem z toho úplně zdevastovaný.“

Sami svůj pracovní vztah popisovali jako manželství. Všetíček s oblibou vzpomínal na jejich úplně první setkání, během kterého mladý tenista spořádal frankfurtskou polévku se třemi rohlíky a guláš s osmi knedlíky.

„Tehdy jsme začali měnit jeho poloamatérskou přípravu v profesionální,“ vyprávěl kondiční mág během oznámení o ukončení dlouholeté spolupráce.

S kondičním tréninkem pomáhal i Karolíně Plíškové, která se však po devíti měsících rozhodla pro změnu.

„Ve spolupráci se zahraničními trenéry tenisu Australankou Rennae Stubbsovou a Španělkou Conchitou Martínezovou se zvolil jiný směr, kterým se bude Karolina ubírat,“ komentoval jeho konec v listopadu 2018 manažer Michal Hrdlička.

Kondiční kouč Marek Všetíček s tenistkou Karolínou Plíškovou.

Bez práce však uznávaný expert dlouho nezůstal a začal spolupracovat s Berdychem, který se na konci roku 2018 připravoval na návrat na kurty po vleklých problémech se zády. „Mám před sebou další pracovní výzvu,“ těšil se Všetíček na zajímavou štaci.

Jeho přehledu a nadčasových myšlenek nevyužívaly jen tenisové hvězdy. O kondici se například staral i fotbalistovi Matěji Vydrovi. Blízko měl také k atletice a hokeji, který v mládí hrával za domovský Šumperk a Přerov.

Autoři: kuč, czo