130 let
LeBron James během oslav se spoluhráči.

LeBron James během oslav se spoluhráči. | foto: Reuters

Marihuana v NBA? Bez problému. Hráči si prosadili, že testováni nebudou

Sport
  •   16:49
Houston - V nadcházející sezoně už basketbalová NBA nebude provádět namátkové testování na marihuanu. Vedení soutěže vyhovělo hráčské asociaci NBPA. Testování bylo přerušeno i při dohrávce minulé sezony v bublině ve floridském Disney Worldu. Nadále ovšem budou probíhat kontroly zaměřené na užívání látek zvyšujících výkon a zneužívání drog.

Lakers o svou hvězdu nepřijdou. LeBron James prodloužil smlouvu na další tři roky

„Kvůli neobvyklým okolnostem spojeným i se současnou pandemií jsme se dohodli s NBPA na přerušení namátkového testování na marihuanu pro sezonu 2020/21 a zaměříme se na náš program testování na látky zvyšující výkonnost a zneužívání drog,“ uvedl mluvčí ligy Mike Bass.

Do byznysu s lékařskou marihuanou se nedávno zapojil jeden z nejlepších střelců historie Klay Thompson, sám tyto produkty používá. V oboru investuje i Kevin Durant, jeho bývalý spoluhráč z Golden State.

Shawn Kemp a Gary Payton - bývalé hvězdy Seattle SuperSonics - jsou jen dvěma jmény z mnoha vysloužilců NBA, kteří své peníze nasměrovali do marihuany.

Asi nejvíce se prozatím prosadil Al Harrington se značkami Viola a Village, jeho úspěchu se věnoval i americký Forbes.

Basketbalisty NBA nyní čeká zahájení tréninkových kempů a přípravné zápasy. První testování na koronavirus v týmech odhalilo z 546 odebraných vzorků 48 nakažených hráčů, což představuje bezmála devět procent.

Nová sezona odstartuje 22. prosince zápasy Brooklyn - Golden State a LA Lakers - LA Clippers.

Autor: