Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Marušková je vicemistryní Evropy ve střelbě ze sportovní pistole

Sport

  18:55
OSIJEK - Lenka Marušková se dnes v Osijeku stala vicemistryní Evropy ve střelbě ze sportovní pistole. V disciplíně, která jí před pěti lety přinesla životní úspěch v podobě olympijského stříbra z Atén, podlehla pouze zkušené Bulharce Marii Grozděvové. Ta byla jedinou přemožitelkou Maruškové i tehdy v řecké metropoli.

Lenka Marušková-Hyková. foto: Lidovky.cz

Čtyřiadvacetileté české střelkyni se příliš nepovedla první polovina kvalifikace, ale po položce s otočnými terči už byla třetí o jediný bod za Grozděvovou. "Otočný terč se mi povedl parádně, 297 bodů je výborný výsledek," citoval Maruškovou server sport.cz.

Grozděvové vyšlo fantasticky i finále, ve kterém jen dvakrát netrefila desítku, Marušková se druhým nejlepším finálovým nástřelem posunula na druhou pozici. "Finále nebylo nijak excelentní. Umím i lepší," uvedla Marušková.

Pro českou výpravu to znamená na šampionátu první cenný kov v olympijské disciplíně mezi seniory a pro Maruškovou nejlepší výsledek na ME mezi dospělými. Z roku 2004 má sice v této disciplíně juniorský kontinentální titul, ale v seniorské kategorii bylo dosud jejím maximem třetí místo ve střelbě ze vzduchové pistole na letošním šampionátu v Praze.

"Tahle sezona patří k mým nejúspěšnějším po olympiádě v Aténách," dodala pistolářka, jež má letos na kontě i tři finálové účasti ve Světovém poháru včetně bronzu z Pekingu.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...