Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Massova blesková návštěva v Praze: tři hodiny a honem na letiště

Sport

  14:27aktualizováno  17:35
PRAHA - Ze závodů formule 1 je na rychlost dávno zvyklý, ale tak zběsilé tempo muselo zaskočit i jeho. Čtyři otázky od novinářů, slavnostně přestřihnout pásku, poobědvat s významnými zákazníky a­honem zpátky do letadla.

Massa v Praze. foto: ČTK

Brazilský pilot stáje Ferrari Felipe Massa se včera mihl v Praze, ale byla to vskutku blesková návštěva: mezi tím, kdy jeho soukromé letadlo přistálo v Ruzyni a zase odletělo, uplynuly necelé tři hodiny.

"Jsem v Praze poprvé, líbí se mi tady. Bohužel nemám čas se zdržet déle, ale určitě se sem jednou vrátím," říkal Massa zdvořile. Cíl jeho cesty? Svým jménem přitáhnout pozornost k otevření nové prodejny značky, za kterou závodí. Ale především – potřást si rukou s lidmi, kteří se v Česku pyšní tím, že vlastní vůz Ferrari.

Massa v Praze.

"Jeho program je rozplánovaný na minuty," usmíval se Robert Pergl, šéf společnosti Scuderia Praha, českého zastoupení Ferrari. Když před luxusní prodejnou krátce před polednem zastavilo auto s Massou, toho drobného chlapíka vlastně ani nebylo vidět.

Ztrácel se v davu fotografů, kameramanů a několika desítek fanoušků v typicky červených bundách, kteří chtěli svého miláčka alespoň na okamžik zahlédnout. Elegantní akci plnou sličných hostesek, červených koberců a nablýskaných modelů Ferrari směli sledovat jen přes výlohu. "Mám takových událostí během roku hodně, ale mám to rád. Moje práce není jen řídit auto. Je to součást mého života," říkal Massa.

Massa v Praze.

V Česku se měl ukázat už loni v­létě na okruhu v Brně, jenže tehdy mu plány zkřížila pružina, která mu při Velké ceně Maďarska způsobila vážné zranění hlavy. Vyšlo to tak až na druhý pokus. Jak takovou návštěvu zařídit? "Jean Todt mě kdysi seznámil se svým synem, který je Felipovým manažerem. Takže se dobře znám i­ s Felipem," vyprávěl Pergl.

Massovi ostatně "zajížďka" do Prahy moc starostí nepřidělala. Na cestování je zvyklý. Naposledy si kvůli výbuchu islandské sopky užil před třemi týdny při cestě z Číny. "Měl jsem štěstí. Přes Dubaj jsem se dostal do Nice, odkud je to domů do Monaka už kousek. Ale auta musela v Číně zůstat několik dní a to je problém," kýval hlavou.

Mimochodem už v pět hodin odpoledne byl pro změnu v Barceloně. Kvalifikace na Velkou cenu Španělska totiž začíná už za dva dny. Pražský hrad tak musí počkat.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!