Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

McIlroy vyhrál podruhé v řadě turnaj play off FedExCupu

Sport

  9:38
CAMEL (USA) - První golfista světa Rory McIlroy v posledních týdnech dál září. Severoirský hráč vyhrál během sedmi dnů podruhé turnaj play off FedExCupu, kterému před finále jasně vládne. Po Deutsche Bank Championship se v neděli radoval i na BMW Championship na hřišti v Carmel v Indianě.

Golfista Rory McIlroy. foto: ČTK

McIlroy měl na konci turnaje 216 ran, dvacet pod par a o dvě rány za sebou nechal Američana Phila Mickelsona a Angličana Lee Westwooda. Na děleném čtvrtém místě skončil společně s krajanem Robertem Garrigusem Američan Tiger Woods.

McIlroy prožívá skvělé období. Z posledních čtyř turnajů tři vyhrál a všechny akce měly nejsilnější možné obsazení. Nejdříve se radoval v srpnu na majoru PGA Championship a nyní ovládl dva turnaje FedExCupu po sobě.

Podobně jako Woods a legendární Jack Nicklaus vyhrál už v 24 letech minimálně šest turnajů PGA. "Netušil jsem, že všechno půjde tak rychle, ale zrovna se vezu na vítězné vlně a chtěl bych, aby to vydrželo co nejdéle," řekl McIlroy. "Je skvělé, že dokážu vyhrávat turnaje v takové konkurenci opakovaně, to dodá hodně sebevědomí," dodal hráč, který za výhru vydělal 1,44 milionu dolarů a letos už celkem 7,8 milionu dolarů.

McIlroy, první vítěz dvou turnajů play off FedExCupu po sobě od Woodse v roce 2009, plánoval, že si před finále zatrénuje s basketbalisty New York Knicks.

Jistotu vítězství v sérii a bonus deset milionů dolarů ale v kapse nemá. O ten ho může připravit hlavně druhý Woods. "Rory momentálně září, hraje opravdu sebevědomě, všechno mu vychází, ale máme ještě jednu šanci," řekl Woods.

V čele BMW Championship byl před posledním kolem Ind Vijay Singh, ale chyboval a klesl na osmé místo. Nepostoupil tak mezi elitní třicítku do finále Tour Championship hraného od 20. září v Atlantě. Tam bude chybět i loňský vítěz FedExCupu Bill Haas.

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...