Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Meldonium, za které pyká Šarapovová, vzniklo pro sovětské vojáky v Afghánistánu

Nikoliv pro sportovce, ale pro sovětské vojáky v Afghánistánu byl vyroben preparát pod názvem meldonium. Na látku, která byla od 1. ledna 2016 uvedena na seznam zakázaných prostředků, byla na letošním Australian Open pozitivně testována nejlépe vydělávající sportovkyně světa Maria Šarapovová. Lotyšský tvůrce preparátu Ivars Kalvinš však tvrdí, že látka vůbec neměla být zařazena na listinu zakázaných, protože sportovci k lepšímu výkonu nijak nepomáhá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

10. 3. 2016 18:09

Pervitin pro německé vojáky. No a co ?

0 0
možnosti
PR

P. Ritter

14. 3. 2016 6:27

Němečtí sportovci ale pervitin neužívají.

0 0
možnosti
JK

10. 3. 2016 15:53

tak 6 týdnů a ne 10 let- po 6 týdnech sovětští vojáci byli v nebi.

0 0
možnosti
VV

10. 3. 2016 13:47

Doping je dnes zasazeny, jako ostatne vsechny ostatni oblasti, obdobou politicke korektnosti.

A hlupacka verejnost to podporuje, stejne jako 'slunickari' podporuji tu politickou. Jsou to ti sami, svatejsi nez papez, kteri predpovidali cyklistickym zavodum odliv divaku, sponzoru, jenze se to v praktickem zivote nevyplnilo.

Samozrejme ze dopingove kontroly musi byt, jenze dnes to vypada, ze si pocetni komisari 'hledaji praci', na zakazku slunickarskych idealistu, jejichz cilem je 100% cistota. Jednou z obeti ceskych sportovcu byl treba ten cyklista, ted me nejak vypadlo jeho jmeno, ktery nemohl jet na letosni, nebo snad minule TDF. Kreuziger nebo nejake takove nemecke jmeno, nevim jestli ho pisu spravne.

Mimochodem, tahle tenistka je Ruska asi jen ciste technicky, zije v Americe a s Ruskem toho asi ma malo spolecneho, nejspis mnohem mene, nez treba Jagr s nasi zemi.

0 0
možnosti
JK

Hodně smutné je, jak Petra Kvitová na dotaz západních novinářů říká, že ona zprávy od WTA a WADA o nových zakázaných látkách ani nečte, protože má "jenom své vitamíny". Ach jo. Kde chybí vlastní inteligence, měla by aspoň nastoupit profesionalita podpůrného týmu. Děvče má astma, děvče se léčí se štítnou žlázou (hormony), takže samozřejmě nemá "jen své vitamíny". Doufejme tedy, že někoho si v týmu platí, kdo to za ni bedlivě sleduje.

0 0
možnosti
VV

10. 3. 2016 13:48

Bohuzel, lide jako vy maji premrstene predstavy o profesionalite a podpurnych tymech, stejne jako je maji o vsemocnosti vladnich slozek, napriklad.

0 0
možnosti
SP

S. Panza

10. 3. 2016 11:06

Pěkně manipulativní otázka v anketě: Jakoby dopovali jen ruští sportovci a to zcela všichni.

Jen naprostý ignorant či prestitut z Lidovek nebere v úvahu, že doping byl zjištěn u sportovců snad všech zemí, které se umístují v čele světových žebříčků.

Takže pro přesnost doping meldoniem už byl zjištěn u následujících sportovců:

Olga Abramova a Artem Tyshchenko biathlon Ukrajina, Davit Modzmanashvili zápas Uzbekistan, Abeba Aregawi atletika Švédsko, Gamze Bulut atletika Turecko, Endeshaw Negesse atletika Ethiopie

Ale kdyby to by prestitut uvedl tak by zřejmě nedodržel stanovenou linii propagandy

0 0
možnosti

10. 3. 2016 11:36

Myslím, že konečná pravda o tématu je taková, že celý vrcholový sport je dnes promořený dopingem, absurditou a nesmyslností. Na jedné straně polovina populace neumí ani kotrmelec, či uběhnout půl kiláku, na druhou stranu křeč dopingu, kult planých rostlin a pasivní "zábavy". Je to něco jako láska k pejskům na pozadí živočišné výroby.

0 0
možnosti
MK

10. 3. 2016 10:49

A co tak nějaké přechodné období. Když se bere nějaký lék delší dobu, tak ho nelze vysadit okamžitě. Pro organismus je to šok a pro extrémně zatěžované dvojnásobně. Takže distanc na nějaký rok bude pro ní stejně nutností.

0 0
možnosti
JK

Ale vyhlášeno to bylo v září s účinností od 1. 1. 2016. Tak mohla vynechat Australian Open, stejně vynechávala předchozí turnaje. Spíš to vypadá, že se domnívali, že meldonium v krvi/moči už v lednu nebude detekovatelné, a ono bylo.

0 0
možnosti
FL

F. Lesniak

10. 3. 2016 10:45

A nebude problém pro sportovce konzumovat Babišova kuřata nacpaná antibiotiky?

0 0
možnosti
MK

10. 3. 2016 11:13

Važenej vědí, že za tu svou pitomost by mohli být žalovanej za poškozování jména firmy. Kde maj důkaz, že v těch Babišovských kuřatech je závadné množství antibiotik? Tak sem s nim a to rychle!!!!!!!

0 0
možnosti

10. 3. 2016 9:58

Zlí Rusové to dávali vojákům a sportovcům, americké GMO s ačky se budou po ratifikaci TTIPu valit všem bez rozdílu. I zde. Takže nějaké meldonium mi neleží ani v patě.

0 0
možnosti