Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Méně slavná Plíšková dál válí. V Taškentu si zahraje finále, Allertová vypadla

Sport

  10:23aktualizováno  11:23
TAŠKENT - Kristýna Plíšková si poprvé zahraje na WTA Tour o titul, ale české finále Taškent neuvidí. Zatímco sestra úspěšnější Karolíny v semifinále porazila Ukrajinku Katerynu Kozlovovou 7:6, 6:0, Denisa Allertová podlehla 2:6, 3:6 čtvrté nasazené a obhájkyni trofeje Japonce Nao Hibinové. S ní si Kristýna Plíšková v minulosti už dvakrát poradila.

Kristýna Plíšková foto: ČTK

Čtyřiadvacetiletá Kristýna Plíšková, dvojče finalistky nedávného US Open a šesté hráčky světa Karolíny, nezačala semifinále s Kozlovovou dobře. Hned si prohrála servis, a byť si vzala brejk zpátky, po dalším ztraceném podání prohrávala už 2:5. Odvrátila pak ale i setbol a obrat završila v tie-breaku jasnou výhrou 7:2. Ve druhé sadě dorazila zlomenou soupeřku „kanárem“.

Tenisový turnaj žen v Taškentu

(tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů)

Dvouhra - semifinále: Hibinová (4-Jap.) - ALLERTOVÁ (9-ČR) 6:2, 6:3, KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (ČR) - Kozlovová (Ukr.) 7:6 (7:2), 6:0.

Taškent, kde se turnaj hraje na tvrdém povrchu s dotací 250.000 dolarů, byl pro stou hráčku žebříčku Kristýnu Plíškovou zlomový už od čtvrtfinále. Poprvé v kariéře se totiž na WTA Tour dostala mezi nejlepší osmičku. V Uzbekistánu už porazila čtyři soupeřky včetně jedné nasazené, dnes proti Kozlovové si připsala dalších devět es.

S Hibinovou se utkala dvakrát a na turnaji nižšího okruhu ITF ve Fukuoce ji loni i předloni porazila. Loni domácí tenistku přehrála ve finále. Z turnajů ITF má Plíšková devět trofejí, nedávno navíc vyhrála podnik nižší kategorie v čínském Ta-lienu.

Allertová nabídla Hibinové, 78. hráčce žebříčku WTA, šest brejkbolů a Japonka jich pět využila. Šanci na české finále ukončila využitým prvním mečbolem po 66 minutách hry.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!