Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Mercedes potrestal Rosberga za kolizi s Hamiltonem varováním

Sport

  14:13aktualizováno  15:13
PRAHA - Stáj formule 1 Mercedes se rozhodla potrestat svého pilota Nica Rosberga za jím způsobenou kolizi s dalším jezdcem Mercedesu Lewisem Hamiltonem při VC Belgie. Udělila mu však pouze varování. Rosberg již v úterý ve své video zpovědi uvedl, že nebylo jeho úmyslem Hamiltona vyřadit ze závodu.

SOUPEŘI V JEDNOM TÝMU. Nico Rosberg (vlevo) a Lewis Hamilton se teď nemohou vystát ještě víc. foto: Reuters

V pátek se však Rosberg za způsobení kolize s Hamiltonem omluvil, uvedl mluvčí stáje Mercedes.

Hamilton novinářům řekl, že Rosberg se na schůzce, jíž se zúčastnili oba jezdci a šéfové týmu Toto Wolff a Paddy Lowe, přiznal k tomu, že do britského jezdce narazil schválně, a přijal za svůj prohřešek zodpovědnost. „Následně se omluvil a vyslechl si důrazné varování,“ stojí v oficiálním prohlášení týmu Mercedes. Tvrději stáj jezdce trestat prý nebude.

ČTĚTE VÍCE

"Lewis a Nico chápou a přijímají pozici týmové jedničky a dvojky. Pravidlo číslo jedna zní: na trati nesmí dojít ke kontaktu,“ stojí dále v prohlášení.

Již v minulém týdnu automobilová federace FIA oznámila, že sama celý incident z Velké ceny Belgie řešit nebude a případné vyšetřování ponechá čistě na stáji Mercedes.

V ČELE. Piloti mercedesu Lewis Hamilton a Nico Rosberg ve Velké ceně Belgie...

„Na schůzce jsme si jasně vyříkali, že žádný další incident tolerován nebude. Přesto necháváme jezdcům volnost v tom, aby se poprali o titul mistra světa. Lewis i Nico jsou naši jezdci a my jim věříme,“ uzavřela oficiální prohlášení v pátek stáj Mercedes.

V čele seriálu mistrovství světa je Nico Rosberg s 29 bodovým náskokem právě před Hamiltonem. Do konce sezóny zbývá sedm závodů, nejbližším je Velká cena Itálie v Monze, která se pojede 5.-7. září.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.