Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Skandál v F1. Mercedes propustil čtyři členy týmu, šikanovali muslimského kolegu

Sport

  15:08aktualizováno  15:56
Brackley - Mistrovský tým formule 1 Mercedes propustil čtyři zaměstnance a další tři potrestal za šikanu s rasovým podtextem, které se dopouštěli v sídle stáje v Brackley. Podle deníku Sun se zaměřili na kolegu muslimského původu.

Mechanici Mercedesu přezouvají auto Lewise Hamiltona. foto: Reuters

Tým po ohlášené šikaně provedl interní vyšetřování. „Takové chování odsuzujeme a okamžitě po stížnosti jsme jednali. Ceníme si u našich zaměstnanců rozmanitosti a je to zdroj síly našeho týmu,“ uvedl Mercedes.

Konec vítězné série Ferrari. V Rusku vyhrál Hamilton, druhý skončil Bottas

Podle deníku Sun mělo jít o pracovníky z oddělení IT, kteří se mezi sebou měli sázet, kdy jejich muslimský kolega během ramadánu poruší svůj půst.

Hlavní hvězda stáje, pětinásobný mistr světa F1 Lewis Hamilton, je smíšeného původu a často se vyjadřuje proti rasismu. 

Problém eskaluje po celem světě, tvrdí Hamilton

„Je šílené, že v této době je rasismus tak výraznou věci. Je opravdu smutné vidět, že tento problém eskaluje po celém světě. Nezdá se navíc, že by se něco během několika příštích let změnilo,“ vyjádřil lítost k celé situaci pětinásobný mistr světa Hamilton.

Sportovní výkony týmu však zákulisní dění nijak nepoznamenalo. Nedělní Velkou cenu Ruska formule 1 vyhrál právě britský jezdec Hamilton před týmovým kolegou z Mercedesu Valtterim Bottasem. Vedoucí jezdec průběžného pořadí šampionátu a obhájce titulu ukončil nadvládu Ferrari, které ovládlo tři předchozí závody. 

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!