Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

K výročí prvního titulu začne znovu fungovat web Michaela Schumachera

Sport

  12:25
KOLÍN NAD RÝNEM/PRAHA - U příležitosti dvacetiletého výročí zisku premiérového titulu mistra světa formule 1 začne ve čtvrtek znovu fungovat oficiální internetová stránka Michaela Schumachera.

Michael Schumacher. foto: Reuters

Bývalý německý pilot se stále v domácím prostředí zotavuje z vážného zranění hlavy po pádu na lyžích a jeho web je řadu měsíců neaktivní. Na jediné přístupné stránce jeho rodina prostřednictvím jezdcova managementu děkuje veřejnosti za podporu.

To se ve čtvrtek v 9:00 SEČ změní s ohledem na to, že v ten den uplyne dvacet let od chvíle, kdy Schumacher získal první ze sedmi titulů světového šampiona.

Michael Schumacher (vlevo) a Jean Todt.
MIchael Schumacher.
Corrina Schumacherová a Michael Schumacher.
Michael Schumacher během angažmá v týmu Mercedes.

„V kariéře Michaela Schumachera je 13. listopad 1994 mimořádný den. Dvacetileté výročí od jeho prvního vítězství v šampionátu považujeme za příležitost k reaktivaci jeho homepage,“ uvedl v prohlášení Schumacherův management.

Nejúspěšnější jezdec historie F1 se vážně zranil 29. prosince 2013 při lyžování v Méribelu. Po nárazu do kamene utrpěl těžký úraz hlavy s poraněním mozku. V nemocnici v Grenoblu podstoupil dvě operace a byl udržován v umělém spánku.

Z kómatu jej lékaři probouzeli přes pět měsíců a v polovině června byl pětačtyřicetiletý Schumacher převezen z Francie do Švýcarska, nejprve na kliniku v Lausanne a na začátku září poté do domácího ošetřování.

Autoři: ,

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...