Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ministerstvo zdravotnictví zakázalo duel USK s italským Schiem, utkání se původně odehrát mělo

Basketbalistky USK foto: uskbasket.cz/

Praha - Úvodní čtvrtfinále Evropské ligy basketbalistek mezi USK Praha a italským Schiem se dnes nakonec neuskuteční. Utkání, které se původně mělo v rámci opatření proti šíření nového typu koronaviru hrát v hale Královka bez diváků, zrušilo ministerstvo zdravotnictví.
  13:11aktualizováno  13:42

Ministerstvo o zrušení zápasu žádalo od úterního zákazu akcí s účastí nad sto osob, ale evropská sekce mezinárodní basketbalové federace FIBA mu vstříc nevyšla. Epidemiolog a náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula proto dnes USK informoval, že dnešní utkání se nesmí hrát. Klub nyní čeká na vyjádření FIBA.

Itálie sice v pondělí kvůli epidemii koronaviru vyhlásila celostátní karanténu, ale sportovní kluby hrající v evropských pohárech dostaly od tamní vlády výjimku. Schio proto v úterý večer přiletělo do Prahy a stejně jako hráčky USK, které v Eurolize obhajují třetí místo, bylo připraveno k zápasu nastoupit.

Nejasný je stále i osud druhého zápasu, který se podle původní termínové listiny měl ve Schiu uskutečnit příští týden. Pražský celek však kvůli epidemii koronaviru na sever Itálie cestovat nehodlá, protože poté by celý tým musel být ve čtrnáctidenní karanténě.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!