130 let
Zdeněk Štybar.

Zdeněk Štybar. | foto: ČTK

Mistr světa Štybar zakončil cyklokrosovou sezónu druhým místem

Sport
  •   16:41
OOSTMALLE - Cyklokrosař Zdeněk Štybar zakončil sezonu, v níž se stal podruhé mistrem světa, druhým místem v dnešním závěrečném dílu GVA Trofee v Oostmalle. Závod vyhrál s velkým náskokem belgický šampion Niels Albert, celkové prvenství si připsal jeho krajan Sven Nijs.

Štybar měl před dnešním závodem ještě teoretickou šanci na vítězství v sérii, to by však musel vyhrát a jeho největší soupeři Nijs a Kevin Pauwels skončit v závěru první desítky.

Český cyklokrosař, jehož sezonu výrazně ovlivnilo zranění kolena, kvůli němuž prakticky celý prosinec nezávodil, skončil celkově druhý šest bodů za Nijsem. Ten už ani o druhé místo v závodě nespurtoval, stačilo mu, že projel páskou čtvrtý před Pauwelsem, jenž místo boje o prvenství v GVA Trofee klesl na třetí pozici.

'Problémy s kolenem mě připravily o celkové vítězství'
"Mám trošku rozporuplné pocity. Chtěli jsme totiž dotáhnout Kevina Pauwelse k celkovému vítězství. Byl to náš hlavní cíl. Bohužel měl v posledním kole defekt a už se nám nepodařilo dostat ho zpátky do čela," uvedl na svém webu Štybar na adresu týmového kolegy.

"Ale já osobně musím být spokojen. Jelo se mi dobře, skočil jsem na druhé místo celkově a teď mě může mrzet jen to, že jsem kvůli problémům s kolenem musel vynechat závod v Essenu. To mě asi stálo celkové vítězství," uvedl loňský vítěz série, jenž dnes vyhrál i dílčí soutěž o nejrychlejší okruh.

Úplný závěr sezony obstará středeční halový cyklokros v Hasseltu. "Trošku mě mrzí, že už to končí, ale nedá se nic dělat. Užiju si dovolenou a pak začnu trénovat na novou sezonu," dodal pětadvacetiletý Štybar, jenž bude od 1. března členem týmu Quick Step.

Autor: ČTK