130 let
Dušan Švento se po téměř deseti letech vrací do Slavie.

Dušan Švento se po téměř deseti letech vrací do Slavie. | foto: ČTK

Mladá Boleslav na hřišti Slavie remizovala

Sport
  •   19:29
PRAHA - Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali na hřišti Slavie 1:1 a po 27. kole uhájili před pražským soupeřem třetí místo v ligové tabulce. Na vedoucí Spartu ztrácejí Středočeši čtyři body, slávisté o dva více.
Domácí dostal do vedení ve 20. minutě Vlček, který po 505 minutách ukončil střelecké trápení červenobílých. Po změně si však Necid nešťastně srazil míč do vlastní sítě a hosté tím uhájili pozici před svým soupeřem. Jedenáct minut před koncem Boleslav přišla o vyloučeného Poláčka, Slavia však početní výhodu nevyužila.

Domácímu kouči Karlu Jarolímovi udělalo radost uzdravení Latky a Švece, na poslední chvíli vypadl ze sestavy Aračič, který si natáhl třísla a do konce ligy je mimo hru. Především návrat Latky, který nastoupil naposledy v úvodním jarním kole v Liberci, vyztužil obranu Slavie. Švec, jenž chyběl všesti zápasech, posílil defenzivu středové řady, Slavia začala útočně, ale střely Krajčíka a Vlčka byly hodně nepřesné. Svým pohybem a důrazem platil na hostující obranu mladý Necid. V osmé minutě jej našel obloučkem Krajčík, útočník si míč zpracoval na prsou, ale jeho střelu stačil v poslední chvíli zblokovat Rajnoch.

Ve 20. minutě uvolnil Jarolím Necida, který sice pálil vedle, ale dobíhající Vlček z bezprostřední blízkosti otevřel skóre. Zaokrouhlil tím svůj střelecký účet v sezoně na deset branek. Ve 33. minutě se po Palátově chybě řítil Janda do pokutového území, ale neustál souboj se stíhajícím Dittrichem. Domácí se dožadovali penalty, ale marně. Krátce před přestávkou u postranní čáry odhlavičkovával míč za čáru Suchý, po ataku Pecky se skácel k zemi a se zlomenou jařmovou kostí a otřesem mozku skončil na nosítkách.

K vyrovnání pomohl hostům štěstí. V 57. minutě si jeden z nejlepších hráčů na hřišti Necid srazil do vlastní sítě přízemní centr Matějovského z přímého kopu. Slavii gól nezlomil a nadále se tlačila do útoku. Ani hosté však nezůstávali pozadu, a tak se akce rychle střídaly na obou stranách. V další slibné šanci se ocitl opět Vlček, místo střely hledal přihrávkou
spoluhráče, ale našel hostující obránce. Po zpětné přihrávce Kalivody vystřelil tvrdě Jarolím, ovšem přímo doprostřed branky, kde stál připravený Miller.

V 79. minutě završil svůj nevydařený zápas rozhodčí Makovička. Po řadě předchozích nepřesných výroků vyloučil Poláčka po souboji s Krajčíkem, který pád přihrál. V početní převaze byl nejblíže k rozhodnutí Gaúcho, ale jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti Miller chytil.
Autor: ČTK