Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

Mladenovicová s Babosovou zahájily Turnaj mistryň vítězně, Halepová odvrátila mečbol

Simona Halepová na Turnaji mistryň v Šen-čenu otočila z mečbolu utkání s Biancou Andreescuovou foto: ČTK

Aktualizujeme
Šen-Čen - Rumunská tenistka Simona Halepová na Turnaji mistryň v Šen-čenu otočila z mečbolu utkání s Biancou Andreescuovou z Kanady a vyhrála 3:6, 7:6, 6:3.
  9:00aktualizováno  16:38

Ve druhém utkání Fialové skupiny Halepová zvládla třísetovou bitvu s Andreescuovou, přestože ve druhé sadě za stavu 5:6 čelila při vlastním podání mečbolu. Finalistka Turnaje mistryň z roku 2014 ale srovnala, uspěla ve zkrácené hře a ve třetím setu už měla navrch.

Francouzská tenistka Kristina Mladenovicová si bude muset pro příští sezonu hledat nového trenéra. Kouč Sascha Bajin, jenž do ledna vedl světovou jedničku Naomi Ósakaovou, se navzdory úspěšné půlroční spolupráci rozhodl angažmá neprodloužit.

reportáž ze zápasu halepová-andreescu

„Jsem velice zklamaná ze Saschova rozhodnutí nepokračovat v příští sezoně v našem partnerství,“ potvrdila Mladenovicová rozchod na sociálních sítích. „Naši spolupráci jsem si užívala, slavili jsme skvělé výhry a měla jsem zase pocit, že je moje hra znovu na vzestupu. Myslím, že jsme toho mohli společně ještě hodně dosáhnout, ale nemohu změnit jeho názor ani rozhodnutí,“ dodala.

reportáž z úvodní čtyřhry Mladenovicové s babosovu si prohlédněte zde

 Druhý nejlepší deblový pár letošní sezony a wimbledonské šampionky Strýcová se Sie Šu-wej porazily ve včerejším programu sedmou nasazenou australsko-čínskou dvojici za hodinu a půl. Šestky Krejčíková se Siniakovou strávily na kurtu proti kanadskou-čínským turnajovým čtyřkám ještě o 20 minut méně.

Do semifinále postoupí v Šen-čenu dva nejlepší páry z každé skupiny. Krejčíková se Siniakovou obhajují loňskou finálovou účast ze Singapuru.

Autoři: ,