Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Mladý tenista nechal vykázat otce. Pak se ho zastal

Sport

  16:41
BRISBANE - Australský tenista Bernard Tomic se zastal svého otce a zároveň trenéra, kterého chtěl nechat během turnaje v Miami vykázat z hlediště. Minulý týden při utkání se Španělem Davidem Ferrerem žádal rozhodčího, ať zařídí, aby otec ochozy opustil. Vadily mu hlasité výtky a grimasy po každé chybě.

Největší tenisový talent současnosti - devatenáctiletý Australan Bernard Tomic, 37. muž světového žebříčku foto: Reuters

"Je otravný. Vím, že je to můj táta, ale vytáčí mě. Chtěl bych, aby odešel, je to možné?" ptal se devatenáctiletý tenista hlavního sudího. Ten mu odvětil, aby mu to řekl sám. "To on neudělá," namítl Tomic. Rozhodčí udělil jeho otci varování, načež mladý Australan poděkoval a nezvyklý rozhovor uzavřel.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Během příprav na daviscupový zápas proti Korejcům v Brisbane dnes Tomic popřel, že by s otcem měl spor a postavil se za něj. "Nechápu, jak se z toho mohla stát taková aféra. Média to nafoukla," zlobil se talentovaný hráč s chorvatskými kořeny narozený v Německu. "Otec je pro mě tím nejlepším trenérem a vždycky to tak bylo," uvedl 36. tenista světového žebříčku.

Příště se prý zachová jinak. "Nebyl to žádný velký problém. Vztahy rodičů s dětmi jsou vždycky trochu složitější, ale není pochyb o tom, že pro mě chce to nejlepší. To on mě dostal tam, kde jsem," dodal.

Autor: