Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

'Mlýny melou,' vzkázal naštvaný skokan Matura trenéru Jiroutkovi

Sport

  23:07
OSLO - Družstvo českých skokanů na lyžích ve složení Borek Sedlák, Roman Koudelka, Jan Matura a Jakub Janda obsadilo v závodu na středním můstku na mistrovství světa v Oslu sedmé místo. Počtvrté za sebou zvítězili na světovém šampionátu favorizovaní Rakušané.

Jan Matura foto: Reuters

Čeští skokani, v jejichž sestavě nahradil oproti sobotnímu individuálnímu závodu Matura Lukáše Hlavu, zopakovali umístění z Oberstdorfu 2005, kdy na MS skákala družstva na středním můstku naposledy. Před dvěma lety v Liberci byli Češi na velkém můstku pátí, loni na olympijských hrách ve Vancouveru skončili rovněž sedmí.

Matura skákal poprvé na šampionátu a po druhém skoku ukázal do kamer ruku s nápisem 'mlýny melou'. "Každý rozumný si to domyslí," prohlásil Matura, stále naštvaný z toho, že neskákal sobotní závod jednotlivců. "Tohle nevyprchá, to je neomluvitelné. Výsledky jsou jasné, ale to je jedno. Snad mi to vyjde na velkém můstku," řekl Matura.

Vždycky budě někdo naštvaný, hájí se Jiroutek
Trenér Jiroutek si však za rozhodnutím nepostavit Maturu do závodu jednotlivců pevně stál. "Mám tady pět kluků a čtyři skáčou. Vždycky bude někdo naštvaný. Matura v posledních závodech nebodoval a v Liberci neskákal v tréninku dobře," řekl Jiroutek.

Dodal, že se Maturu povedlo na družstva vyhecovat. "Čekal jsem, že by mohl takhle odskákat. Konečně letos zaskákal v družstvech. Odvedl perfektní práci jako v Japonsku a věřím, že mu to vydrží," pronesl kouč.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!