Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Modelka Plíšková se svlékla. V kalendáři vzdává hold 101letým dvojčatům

Sport

  13:30
PRAHA - Jedna z nejlepších českých tenistek si zkusila novou, nesportovní roli. „A byla to příjemná změna,“ říká Karolína Plíškové o svém prvním kalendáři. Ten mimo jiné naváže na jedno unikátní setkání, při kterém se Karolína se svým dvojčetem Kristýnou seznámily s jinými jednovaječnými dvojčaty, kterým je nyní už 101 let.

Modelka Karolína Plíšková foto: Ondřej Pýcha

Finále Fed Cupu bez Plíškové. Česká hvězda si poranila lýtko i zápěstí

Všechno začalo v kalifornském Indian Wells, kam Plíšková s manželem Michalem Hrdličkou pozvali známého fotografa Ondřeje Pýchu. 

Jakožto tenisový fanoušek si užil špičkový turnaj - a samozřejmě fotil. Další portréty pak přibyly v Monaku a ty závěrečné v Praze.

„Užila jsem si to. Ondru znám dlouho, jsme na stejné vlně. Byl pro mě jasná volba: kromě toho, že skvěle fotí, na mě v ničem netlačil, nebyly tam žádné stresy navíc,“ ocenila Plíšková a Pýcha jí to vracel: 

„Aby se mi tohle nepovedlo, to bych musel být první slepý fotograf v historii.“

Modelka Karolína Plíšková

Kalendář se prodává na webu Karolíny Plíškové, v pondělí jej v Praze pokřtili například legendární hokejista Dominik Hašek nebo fotbalový bavič Petr Švancara. 

A jak už je u podobných záležitostí zvykem, výdělek z něj pomůže dalším. I kvůli zážitku, který bývalá světová jednička Plíšková sama popisuje jako neopakovatelný.

Kuriózně při focení jiného kalendáře totiž Karolínu a její sestru-dvojče Kristýnu pozvali, aby se seznámili s paní Antonií a její sestrou-dvojčetem Aloisií.

Obě jsou na světě už 101 let!

„Byla to náhoda, ale se ségrou jsme hned šly,“ popsala Plíšková. „Na jiná dvojčata slyšíme: Vždycky nás zajímá, jak se chovají, jaké mají vztahy. A něco takového se vůbec nestává běžně. Asi už se to nestane nikdy.“

Vzájemné souznění dvojčat se projevilo, i když je dělí horentních 75 let. Po první návštěvě přibyly další. A Plíškovy fascinuje, jak dokonale jsou si důstojné dámy v metuzalémském věku podobné.

Modelka Karolína Plíšková

„Mluvily jsme s jejich příbuznými a říkali nám, že když byly mladší, taky se snažily být jiné. Ale teď bych vůbec nepoznala, která je která. A to už jsme se párkrát viděly,“ vypráví Karolína Plíšková. 

„My se ségrou se odmalička snažíme být jiné - oblečením, vlasy, tetováním, stylem, aby si nás lidi dokola nepletli. Což si stále pletou. Ale už jsme si tak napůl zvykly.“

I proto plánuje finančně přispět právě zařízení, které se o ně stará, neboť stojednaletá dvojčata trpí Alzheimerovou chorobou.

„Budeme rádi, když na to budeme moci věnovat nějaké peníze,“ uvedla Plíšková. „V minulosti jsme podporovali onkologii a děti, ale staří lidi pro mě mají stejnou cenu jako mladí. Proto nyní chceme podpořit tohle.“

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!