Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Moje taktika fungovala možná až nad očekávání, radoval se Berdych

Roland Garros

  16:27aktualizováno  17:22
PAŘÍŽ (Od našeho zpravodaje) - Podal perfektní výkon. Amerického dlouhána Johna Isnera dokonce přestřílel v počtu es (11 ku 7) a po necelých dvou hodinách mohl Tomáš Berdych oslavit na Roland Garros postup do čtvrtfinále. "Teď pro mě turnaj víceméně začíná," řekl šestý hráč světa.

Výskok a úder! foto: Reuters

S osmifinálovým výkonem tedy naprostá spokojenost?
Já jsem byl spokojený každý den. Dnešek není výjimkou.

Co vás potěšilo nejvíc?
Zase jsem si stanovil nějakou taktiku, která fungovala, možná až nad očekávání. O to jsem radši, že se mi to podařilo takhle zvládnout. V každém setu udělat rychle brejk, dobře servírovat, což byly ty hlavní body, které rozhodly. Taky jsem rád, že jsem proti němu nemusel hrát tie-breaky.

Jaká byla vaše taktika?
Hlavní je proti Isnerovi dostat co nejvíc returnů do dvorce. A i když tam bude spoustu míčů, které bude mít nahrané a "zabije" je, tak bylo potřeba vytrvat a být co nejvíc trpělivý. Dostat se do výměn, držet ho za základní čárou, on pak znejistí. Viděl jsem kus zápasu s Robredem a to byl pro něj ideální soupeř, on mu tam hodil zpátky volný míč a čekal, až mu to Isner zabije. To byl plán B: nenechat se přetlačit a nenechat si diktovat od něj hru, to fungovalo.

ČTĚTE O UTKÁNÍ

Isner působil dost otráveně. Všiml jste si toho?
Nedíval jsem se na druhou stranu sítě. Když vám soupeř vezme největší zbraň od začátku, tak člověk není moc pozitivní a moc si nevěří. Isner začínal každý set minus servis, což přitom měla být jeho hlavní zbraň.

Jak si věříte na Gulbise - svého dalšího soupeře?
Samozřejmě, že si věřím. Když vyhrajete pár zápasů, tak se cítíte dobře. Budu připravený a pokusím se zahrát svůj nejlepší tenis. Gulbis výborně servíruje, hraje agresivně od základní čáry, výborně se pohybuje.

Co vám zatím dělá největší radost na turnaji?
V každém zápase je něco, čím ten zápas zvládnu. A proto to zatím jde tak, jak to jde. To je důležité, že i když to třeba není ideální, soupeř hraje dobře, jako třeba ve druhém zápase, tak se mi to daří přebojovat a zvládnout. To je na jednu stranu taky dobré, než aby člověk prošel, odehrál tři sety a najednou přijde někdo, kdo ho zatlačí.

Autor: