Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Motivace k úspěchu? Čínskou tenistku žene vpřed nákupní horečka

Australian Open

  15:00
MELBOURNE/PRAHA - Překvapivá finalistka ženského pavouka na Australian Open Li Na s Číny má kromě sportovního hlediska ještě jednu velkou motivaci, proč se stát první grandslamovou šampionkou z nejlidnatější země světa. Její manžel a trenér v jedné osobě ji totiž slíbil, že ji po turnaji půjčí svou kreditku.

Různě se dá motivovat k úspěchu. Velmi netradiční ale v případě ženy šikovnou metodu zvolil Ťiang Šan. Kouč a manžel čínské tenistky Li Na slíbil své choti před Australian Open, že pokud celý turnaj vyhraje, dostane k dispozici jeho kreditní kartu.

"Musím ale vyhrát," smála se po čtvrtfinále rozpustile osmadvacetiletý Číňanka. Ta si získala sympatie Australanů i novinářů. Její tiskovky i odpovědi přímo na kurtech jsou vždy proložené nějakým tím žertíkem či vtípkem.

Li Na.

Po zmíněném čtvrtfinále poukázala na to, že jí manžel již utekl i s kreditkou, to samé měl Ťiang Šan nejspíše udělat i po semifinálové výhře Li Na nad světovou jedničkou Caroline Wozniackou. Byl by ušetřen dalšího vtípku své ženy.

"Neměla jsem dobrou noc, víte, manžel chrápal a já se budila každou hodinu," rozesmála Li Na publikum ještě na kurtu a její muž v hledišti zčervenal. Na následné tiskové konferenci v dobrém rozmaru pokračovala. "Co budu dělat? Půjdu spát," narážela ještě jednou na špatnou poslední noc.

Li Na.

"Jsem hrdá na to, že jsem první Číňankou ve finále grandslamu," dodala již vážně osmadvacetiletá hráčka, která nyní stojí před životní výzvou: porazit Belgičanku Kim Clijstersovou a ovládnout celý úvodní podnik "Velké čtyřky" sezony.

Pokud ji manžel před zápasem ukáže kromě slabin soupeřky i výpis z bankovního účtu, bude to mít Clijstersová s tetovanou a usměvavou dračicí sakra těžké....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!