Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Motocyklista Abraham je po operaci zlomené ruky

Sport

  10:36
OLOMOUC - Český motocyklový jezdec Karel Abraham podstoupil v sobotu na traumatologickém oddělení v olomoucké nemocnici operaci zlomené navikulární kosti v zápěstí. Zranění si způsobil v páteční kvalifikaci před závodem mistrovství světa v japonském Motegi, když po střetu se Španělem Alexem Debónem upadl.

Abraham na svém stroji. foto: ČTK

Abraham okamžitě odletěl do České republiky a přišel o dnešní závod. Po operaci a celkové anestezii zůstal hospitalizován v olomoucké nemocnici.

"Situace není jednoduchá. Navikulární kost měl už jednou naštípnutou a po pátečním pádu mu praskla," řekl závodníkův otec Karel Abraham.

K dalšímu závodu do Austrálie, který se uskuteční už o nadcházejícím víkendu na Phillip Islandu, lékaři osmnáctiletého jezdce prý pustí. "Ale neradi, neboť podobné zrnění si žádá několik měsíců sádrovou dlahu. Ale věříme, že bude zraněná ruka dobrá," dodal Abraham senior.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...