Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Pešek pádu nelitoval. Měl jsem pocit, že nejsem do počtu, přiznal

Sport

  20:05
BRNO - Pro motocyklistu Lukáše Peška skončila Grand Prix České republiky již ve třetím kole, kdy upadl. Naštvaný ale proto nebyl. Už před startem třídy MotoGP se totiž rozhodl, že se v Brně pokusí s ostatními závodit a nebude jen kroužit na konci startovního pole jako v některých závodech v letošní sezoně.

Pád českého motocyklisty Lukáše Peška foto: Reuters

"Asi to mohlo být delší, kdybych zpomalil o vteřinu, ale to jsem nechtěl. Chtěl jsem závodit," řekl Pešek, který po 20. místě v kvalifikaci startoval ze sedmé řady. "V první zatáčce jsem ale ztratil hodně pozic, pak jsem šel trošku dopředu, ale přes Lavertyho jsem se nemohl dostat, zavíral to tam. Tlačil jsem na něj, tlačil, až jsem dotlačil," pokrčil rameny.

K TÉMATU

Na domácím Masarykově okruhu sice přišel brzký pád, z toho ale Pešek tragédii nedělal. "Neříkal bych, že mě to štve. Myslím si, že kdo to viděl, tak ocení, že jsem závodil. Užil jsem si to možná víc než závody, kde jsem dojel úplně poslední. Měl jsem pocit, že tu nejsem do počtu. Trénink od tréninku se to zlepšovala, ani dnešní ranní warm-up nebyl špatný. Nechal jsem se vymotivovat," přiznal.

Pešek nyní doufá, že na brněnské výkony dokáže navázat již za týden v britském Silverstonu. "Připadal jsem si, že závodím, a ne že tam jen kroužím do počtu. Pokud s tímhle pocitem začnu v pátek v Anglii, nemuselo by to být špatné," dodal jezdec, který se nyní vydá na pár dní odpočinout na chatu a poté vyrazí na ostrovy.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...