Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Motocyklistu Peška vyhodili z týmu, jezdec o ničem neví a zuří

Sport

  13:41aktualizováno  14:47
PRAHA - Motocyklový tým Matteoni Racing se kvůli špatným výsledkům rozhodl vyměnit v seriálu mistrovství světa třídy Moto2 českého jezdce Lukáše Peška. Již při víkendové Velké ceně Aragonie bude barvy italské stáje hájit Kolumbijec Santiago Hernandez, o náhradníkovi pro zbývající část sezony se rozhodne později.

Lukáš Pešek. foto: ČTK

Tým to oznámil na svém webu, jezdce ani jeho hlavního sponzora Českou pojišťovnu o tom však zatím oficiálně neinformoval. I proto dnes Pešek odletěl do Španělska a je připraven v pátek nastoupit do prvního tréninku. "Před pár dny jsem se o tom dozvěděl z internetu, pak jsem obdržel jeden mail. Nic oficiálního ale v ruce nemám," řekl Pešek.

Co k tomu řekl Lukáš Pešek

"Jsem v Barceloně a připravuji se na dalším závod. Nic oficiálního nevím, jako první jste mi to teď řekl vy."

Více informací si přečtěte ve čtvrtečním vydání LN.

Rozhodnutí týmu jej zaskočilo i naštvalo. "Určitě bych čekal jiné varianty, jak se dají věci řešit. Opakuji ale, že v tuto chvíli pro mě není nic oficiálního," podotkl český jezdec, který letos bodoval dvěma patnáctými místy a jedním třináctým.

Do Španělska Pešek odletěl hlavně proto, že i nadále plní své povinnosti vyplývající ze smlouvy. "Jedu na závod a uvidím, co se tam bude dít," řekl Pešek po přistání v Barceloně, odkud se do Aragonie přesune automobilem. V duchu se ale už připravuje i na možnost, že letos v MS skončil. "Pokud to dopadne tak, jak to vypadá, tak nemůžu počítat s tím, že letos ještě nějaký závod odjedu," připustil. Více by se k celé situaci měl vyjádřit na tiskové konferenci po návratu do Prahy.

Tým už každopádně ukončení spolupráce oznámil. "Je nám líto, že musíme udělat toto rozhodnutí, ale nedostatek dobrých výsledků vážně ohrožuje možnosti týmu obnovit do konce sezony klíčové smlouvy (se sponzory)," prohlásil šéf Massimo Matteoni, podle něhož Peškovu současnou situaci ovlivnila i častá kritika technických schopností týmu z jezdcovy strany.

Zástupci České pojišťovny dnes oznámili, že v případě, že se Pešek neobjeví na startu Velké ceny Aragonie, dojde ze strany Moto Racing Matteoni k závažnému porušení smlouvy. "V tomto případě podnikneme s maximální razancí veškeré potřebné právní kroky k tomu, abychom omezili rozsah škod, které nedodržením smlouvy ze strany Moto Racing Matteoni vzniknou," uvedla ČP v oficiálním prohlášení.

Matteoni musel řešit výměnu i v nejslabší kategorii do 125 ccm, kde zraněného Lorenza Salvadoriho nahradí Alejandro Pardo.

Autoři: ,