Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Muchová se do finále v Moskvě nedostala, prohrála s domácí Pavljučenkovou

Sport

  17:30
MOSKVA - Karolína Muchová na halovém turnaji v Moskvě na třetí finále v sezoně nedosáhla, v semifinále podlehla 4:6, 7:6, 1:6 domácí Rusce Anastasii Pavljučenkovové.

ilustrační snímek foto: ČTK

Vítězka Kremlin Cupu z roku 2014 se o titul střetne se Švýcarkou Belindou Bencicovou, jež si postupem do finále zajistila poslední volné místo na Turnaji mistryň.

Třiadvacetiletá Muchová v předchozích třech zápasech v Moskvě neztratila set a hrála své první semifinále na turnaji vyšší kategorie Premier. 

O osudu úvodní sady rozhodla ztráta jejího podání hned v prvním gamu, Pavljučenkovová následně odvrátila všech sedm brejkbolů.

V tie-breaku druhého setu Muchová odmítla rychlý konec odvážnou hrou na síti, dostala se z mečbolu a zkrácenou hru získala po výhře 8:6. 

V rozhodující sadě však Pavljučenkovová hnána domácím publikem nedala vítězce zářijového turnaje v Soulu šanci a vyhrála ho za půl hodiny.

Letošní wimbledonská čtvrtfinalistka Muchová si díky postupu do moskevského semifinále zajistila premiérový posun do elitní třicítky světového žebříčku.

V druhém semifinále porazila třetí nasazená Bencicová 6:3, 6:4 Francouzku Kristinu Mladenovicovou a vedle účasti v nedělním finále si zajistila i start na Turnaji mistryň v Šen-čenu. 

Karolína Muchová ve čtvrtfinále Wimbledonu.
Karolína Muchová ve čtvrtfinále Wimbledonu.

Dvaadvacetiletá Švýcarka si na vyvrcholení sezony WTA Tour zahraje poprvé v kariéře.

Doplnila české tenistky Petru Kvitovou a Karolínu Plíškovou, loňskou vítězku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny, Australanku Ashleigh Bartyovou, Rumunku Simonu Halepovou, Kanaďanku Biancu Andreescuovou a Japonku Naomi Ósakaovou.

Autor: