130 let
Murray.

Murray. | foto: ČTK

Murray: Jsme připraveni kvůli kalendáři stávkovat

Sport
  •   21:50
LONDÝN - Přední tenisté jsou podle čtvrtého hráče světového žebříčku Brita Andyho Murrayho připraveni stávkovat. Čtyřiadvacetiletý Brit uvedl, že jim došla trpělivost s velkým množstvím turnajů v sezoně a rozhodli se jednat.

"Stávka je jedna z možností. Co jsem mluvil s ostatními hráči, tak se něčeho takového nebojí," citoval Murrayho server BBC. "Doufejme, že se to nestane, ale jsem přesvědčen, že se o tom bude přemýšlet," dodal.

Nabitý program v sezoně v minulosti kritizovala řada hráčů včetně bývalých světových jedniček Rafaela Nadala s Rogerem Federerem. Naposledy se negativní hlasy objevily po US Open, kde musela řada hráčů včetně Murrayho a Nadala odehrát kvůli počasí tři zápasy ve třech dnech.

Podle Murrayho je na čase, aby o složení kalendáře přestali rozhodovat "lidé, kteří nemusí s raketou na kurt každý den", ale sami hráči. "O dění v tenise musíme rozhodovat my. Tak to momentálně není," řekl Murray.

"Chceme změnit jen pár opravdu malých věcí. Dva tři volné týdny v sezoně a méně turnajů v roce, což je podle mě rozumné," řekl Murray. "Sedneme se i s vedením okruhu ATP a Mezinárodní tenisovou federací (ITF) a uvidíme, jestli najdeme kompromis. Pak se uvidí, co dál," prohlásil.

Sezonu před několika lety zkrátil ženský okruh WTA a Murray doufá, že ATP se co nejrychleji přidá. "Změny mohou zabrat třeba pět let a to už většina z nás skončí s kariérou. Proto chceme co nejrychlejší změnu," uvedl.

Autor: ČTK