Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Murray kvůli zdraví vynechá US Open. Chci se vrátit na potřebnou úroveň ve dvouhře, přeje si

Sport

  12:13
Winston-Salem - Trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray bude pokračovat v návratu k tenisu po druhé operaci kyčle příští týden ve Winston-Salemu. Na turnaji se dvaatřicetiletý Brit představí ve dvouhře a vynechá následné US Open, kde nebude startovat ani ve čtyřhře.

Brit Andy Murray takto slavil mnohá vítězství. foto: Reuters

„Je úžasné tady mít tenistu, který vyhrál tři grandslamy a byl světovou jedničkou,“ pochvaloval si ředitel turnaje ve Winston-Salemu Bill Oakes.

Murray absolvoval první zápas dvouhry od lednového Australian Open a následné operace v pondělí v Cincinnati. S Francouzem Richardem Gasquetem prohrál za půldruhé hodiny 4:6, 4:6 a po zápase potvrdil, že již dříve odmítl divokou kartu na US Open, neboť si nebyl jistý svým zdravotním stavem.

Brit Andy Murray takto slavil mnohá vítězství.
Andy Murray se loučí s Australian Open.

Ve Flushing Meadows se bývalá světová jednička nepředstaví na rozdíl od Wimbledonu ani v mužské či smíšené čtyřhře, protože chce veškerou snahu napnout k singlovému comebacku. „Chci se vrátit na potřebnou úroveň ve dvouhře a rozhodl jsem se, že k tomu teď budu směřovat veškerou svou energii. Kdybych hrál debla a mix na US Open, bylo by to pár týdnů, které by to všechno zpomalilo,“ řekl BBC Murray, jenž zvažuje účast na challengeru v New Havenu, který se bude hrát v druhém týdnu US Open.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!