Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Murray podpořil Berdycha. Míč jsem neviděl ani v televizi, prohlásil

Roland Garros

  11:40
LONDÝN/PRAHA - Jejich zápas skončil později než jakýkoliv jiný venkovní duel v historii. Tomáš Berdych a Marin Čilič dohráli wimbledonské 3. kolo ve 21:38, kdy už na míč nebylo pořádně vidět a nefungovalo Jestřábí oko. Berdych se zlobil: „Zápas se měl přerušit.“ A zastal se ho i obhájce titulu Andy Murray.

Tomáš Berdych bojoval ve Wimbledonu proti Marinu Čiličovi ještě po půl desáté večer. Rozhodčí ovšem zápas ve tmě nepřerušil. foto: Reuters

Sám Murray dohrál zápas chvíli před Berdychem a na duel českého hráče se poté zkoušel dívat v televizi. „Ale neviděl jsem míč pořádně ani na obrazovce. Neumím si představit, jaké to bylo pro ně,“ řekl skotský tenista.

Navíc už ve tmě ani nefungovalo Jestřábí oko, což byl další důvod, proč se podle Berdycha měl zápas přerušit. „A proč ne? Nebo by se to zařízení aspoň mělo zprovoznit. Copak můžete fotbalistům říct, že se počítačové posuzování gólů přesně po devadesáti minutách vypne?“ zlobil se český tenista, který nakonec prohrál po třech vyrovnaných setech.

Murray, který na nedávném pařížském Roland Garros také zažil dva zápasy, které se protáhly až do večera, s Berdychem soucítil. 

„Z pohledu hráče je těžké hrát pořádný tenis, když začne být tma,“ řekla světová pětka po výhře nad Španělem Bautistou Agutem.

„Myslím, že nikdo nechce, aby se zápasy rozhodovaly v podmínkách, kdy ani jeden hráč míč pořádně nevidí. Chcete, aby tenisti hráli svůj nejlepší tenis po co nejdelší možnou dobu. Pokud už byla moc velká tma, měli přestat hrát.“

Berdycha průběh zápasu mrzel, z Wimbledonu však odjížděl se smířenými pocity. „Není to konec světa. Marin hrál opravdu skvěle. Od začátku jsem skoro neměl šanci, jenom jsem v zápase visel. Zasloužil si vyhrát.“

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!