Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Murray si poradil s nebezpečným Ferrerem a postaví se ve finále Djokovičovi

Sport

  14:39
MELBOURNE - Britský tenista Andy Murray si po roce opět zahraje na Australian Open o titul. V semifinále porazil Španěla Davida Ferrera 4:6, 7:6, 6:1, 7:6 a ve finále se utká s Novakem Djokovičem ze Srbska. Murray navíc může ukončit téměř 75 let dlouhé čekání Velké Británie na vítězství v mužské dvouhře na grandslamu.

Andy Murray. foto: Reuters

Murray porazil Ferrera za tři hodiny a 46 minut a představí se ve svém třetím grandslamovém finále v kariéře. "Musel jsem si to tvrdě vybojovat, protože David je nebezpečný soupeř. Nutil mě hrát dlouhé výměny a hodně běhat, takže to nebylo jednoduché," řekl Murray po utkání.

Muži: Dvouhra - semifinále

Murray (5-Brit.) - Ferrer (7-Šp.) 4:6, 7:6 (7:2), 6:1, 7:6 (7:2)

"Po prvním setu jsem musel změnit taktiku, protože ta původní nefungovala. Začal jsem hrát agresivněji, byl jsem u míče o krok dříve a snažil se výměny ukončovat. Plán B naštěstí fungoval," oddechl si. Vítěz Australian Open z roku 2008 Djokovič má sice se svým příležitostným tréninkovým partnerem Murraym na okruhu ATP bilanci 4:3, poslední tři zápasy však pokaždé vyhrál skotský tenista.

V případě vítězství může Murray ukončit 75 let dlouhé období britských tenistů bez grandslamového titulu. Posledním vítězem mužské dvouhry z Ostrovů je Fred Perry, který v roce 1936 triumfoval ve Wimbledonu a US Open.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!